Från och med slutet av mars ska Ryanair börja flyga direkt till Sarajevo. Det meddelar Swedavia på onsdagen.
Från och med slutet av mars ska Ryanair börja flyga direkt till Sarajevo. Det meddelar Swedavia på onsdagen. Bild: Jennifer Buchanan

Ryanair ska börja flyga direkt från Göteborg till Sarajevo i Bosnien och Hercegovina

Nya direktlinjer duggar tätt från Landvetter flygplats just nu. Nu är det lågprisbolaget Ryanairs tur och destinationen blir Sarajevo, det meddelar Swedavia.

ANNONS

Det är i slutet av mars som Ryanair ska börja trafikera sträckan Göteborg Landvetter Airport - Sarajevo i Bosnien och Hercegovina. Två gånger i veckan ska flighterna gå, det meddelar Swedavia, som driver Landvetters flygplats, i ett pressmeddelande på torsdagen.

Det är andra beskedet den här veckan från ett lågprisbolag om en ny direktdestination från Landvetter. För bara dagar sedan meddelade Norwegian att man ska börja flyga direkt till Dubrovnik i Kroatien. Dubrovnik kommer också Ryanair att börja trafikera med en ny direktlinje, det meddelar man i dag, men denna kommer dock att gå från Stockholm.

Sarajevo beskrivs som affärscentrum i Bosnien och Hercegovina och ett populärt resmål för den som besöker vänner och familj.

ANNONS

– Det finns ett stort förtroende för den svenska flygresemarknaden och Ryanairs satsning på ytterligare direktlinjer från både Stockholm Arlanda Airport och Göteborg Landvetter Airport är ett tydligt tecken på detta, säger Charlotte Ljunggren, Swedavias marknads-och försäljningsdirektör, i pressmeddelandet.

LÄS MER:Norwegian kommer börja flyga direkt till Dubrovnik från Landvetter

LÄS MER:SAS skrotar direktlinjen till New York från Göteborg

ANNONS