Felix 'Pewdiepie' Kjellberg var den svenska influerare som tjänade mest pengar förra året. Arkivbild.
Felix "Pewdiepie" Kjellberg var den svenska influerare som tjänade mest pengar förra året. Arkivbild. Bild: Jonas Ekströmer/TT

Så mycket tjänar influerare - Pewdiepie i topp

Felix "Pewdiepie" Kjellberg hade intäkter på 172,5 miljoner kronor i fjol – och gjorde en vinst på 125,6 miljoner. Men i fråga om vinstmarginal får han storstryk av Bianca Ingrosso.

ANNONS

Dagens industri har sammanställt inkomsterna hos 30 svenska influerare, med hänvisning till siffror från Bolagsverket.

Den 31-årige Youtube-stjärnan "!Pewdiepie"hamnar därmed i inkomsttoppen. Men han är långt ifrån ensam om att göra miljonvinster på sin verksamhet.

En annan som tjänar bra är Bianca Ingrosso. Under 2020 var hennes intäkter totalt 34,6 miljoner kronor med en vinst på 33,1 miljoner – en vinstmarginal på 95,6 procent.

Therese Lindgren, som har över en miljon följare på både Instagram och Youtube, drog in 19,3 miljoner kronor. Vinsten skrevs till 15 miljoner, alltså 77,7 procent i marginal.

Artisten Zara Larsson, som samlar 6,7 miljoner följare på Instagram, redovisar intäkter på 21,4 miljoner. Vinsten på 7,1 miljoner gör att marginalen skrivs till 33,1 procent.

ANNONS

En som hade det ekonomiskt tuffare ifjol är Isabella Löwengrip. Efter en avbruten USA-satsning och flera nedlagda bolag landade hennes resultat på minus 7,8 miljoner kronor.

ANNONS