Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Hej

Hej

Spotify redovisar kvartalsrapport. Arkivbild

Spotifys förlustaffärer fortsätter

Ökad omsättning och fler betalande användare. Men resultatet var fortfarande negativt när digitala musiktjänsten Spotify presenterade siffror för årets andra kvartal.

Förlusten före skatt landade på 392 miljoner euro och var i linje med förväntningarna. Detta kan jämföras med förlusten på 187 miljoner euro för samma period i fjol.

Att resultatet kan vara negativt, men fortfarande "bra" beror på att företaget fortfarande befinner sig i en tillväxtfas. Det som bedöms är hur mycket företaget växer och antalet betalande användare, säger Aronsson.

Underlevererat sin egen prognos

- Jag kan inte se någon anledning till varför vi skulle få se ett positivt resultat de närmaste 24 månaderna och tror inte att de har för avsikt att göra det, säger han.

Intäkterna uppgick till 1 273 miljarder euro, jämfört med 1 007 miljoner euro i fjol, vilket också var i linje med förväntningarna.

Antalet betalande användare uppgick till 83 miljoner, en ökning med 40 procent jämfört med i fjol. Även detta var i linje med förväntningarna. I rapporten höjer Spotify även prognosen för nästa kvartal då man förväntar sig 85-88 miljoner. Enligt Aronsson kommer optimismen antagligen att smitta av sig på investerarna.

- Hittills har de inte underlevererat sin egen guidning, säger han. Om inget oförutsett händer, brukar optimisterna på Wall Street ha överläge.

Noterades i våras

Dagens rapport är den andra sedan Spotify-aktien noterades på New York-börsen i början av april.

Tidigare i veckan lyfte Spotifyaktien till rekordnivåer. Höga riktpriser och många positiva omdömen från analytiker har bidragit till den positiva kursutvecklingen.

När New Yorkbörsen stängde i går hade aktien klättrat 0,2 procent till 188 dollar.