Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

MQ redovisar en förlust på över en halv miljard kronor.
MQ redovisar en förlust på över en halv miljard kronor.

Storförlust för MQ – tar in nya pengar från ägarna

Klädkedjan MQ ökar förlusten och vädjar nu om 176 miljoner kronor från ägarna. Företagets aktie rasade på börsen på fredagsmorgonen.

MQ, med huvudkontor i Göteborg, redovisar en omsättning på 424 miljoner kronor för det andra kvartalet i det brutna räkenskapsåret 2018/2019. Det är en minskning från 448 miljoner kronor under samma period i fjol. Samtidigt gör klädkedjan en rörelseförlust på 528 miljoner kronor, att jämföra med en förlust på fyra miljoner kronor under det andra kvartalet 2017/2018. Det enorma tappet beror på att MQ skrivit ner sina tillgångar med 500 miljoner, som nu belastar rörelseresultatet.

Aktien gick ned runt 30 procent på fredagsmorgonen på Stockholmsbörsen.

Tar in nya pengar för omställning

Nu vill bolaget ta in 176 nya miljoner, i en garanterad företrädesemission, för att genomföra en omställning av bolaget.

LÄS MER: Krisande MQ ska spara 50 miljoner

"Jag kan med stor glädje konstatera att en garanterad företrädesemission kommer att genomföras, förutsatt bolagsstämmans godkännande, och i kombination med bankfinansiering skapar detta förutsättningar för vår långsiktiga plan" skriver vd Ingvar Larsson i kvartalsrapporten.

MQ driver klädbutiker under varumärkena MQ och JOY. Det krisande bolaget vinstvarnade både för första och andra kvartalet i det nuvarande räkenskapsåret.