Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Investerarna flydde från it- och tekniksektorn och kurserna dök på USA-börserna. Arkivbild.

Teknikaktier sänke på Wall Street

USA-börserna inledde handelsveckan med ett rejält tapp där it- och teknikaktierna var tunga sänken.

Tonläget har höjts ytterligare i "handelskriget" mellan USA och Kina och den redan ansträngda tekniksektorn hickade till ordentligt när investerarna fortsatte att göra sig av med aktier. En av de största förlorarna var Amazon vars aktie föll 5,9 procent. Andra som drogs med i tekniktappet var handelsjätten Alibaba och Googles moderbolag Alphabet. Enligt Wall Street Journal har den så kallade FAANG-gruppen, Facebook, Apple, Amazon, Netflix och Alphabet, tappat över 320 miljarder dollar i börsvärde sedan den 16 mars.

Tesla hamnade i fokus sedan grundaren Elon Musk i ett mejl till de anställda meddelat att elbilstillverkaren nu tillverkar 2 000 bilar i veckan av "folkelbilen" Model 3. Det är visserligen en uppåtgående trend men långt från de 2 500 bilar i veckan som bolaget tidigare satt upp som mål. I bakgrunden finns också utredningen av olyckan för en dryg vecka sedan då föraren av en Tesla omkom sedan bilen kraschat efter att autopilot-läget slagits på. Aktien sjönk 5,2 procent.

Dow Jones industriindex sjönk 1,9 procent och S&P 500 backade 2,3 procent. Tekniktunga Nasdaqs kompositindex tappade 2,7 procent. Sedan årsskiftet har de tre stora indexen nu tappat 4,4, 3,4 respektive 0,5 procent.