Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer
Sol hemma – eller borta? En del charterresenärers reslust verkar ha påverkats av värmeböljan här hemma. Arkivbild.

Värmeböljan pressar priset på "sista minuten"

Många sommarsugna charterresenärer verkar ha fått kalla fötter. Värmeböljan här hemma påverkar priserna på sista minuten-resor, och den som är på jakt efter ett snabbt klipp till Medelhavet har en god chans att hitta det nu.

En del kanske frågar sig vem som egentligen behöver playan vid Medelhavet när det går att pressa i solen här hemma just nu.

I vårt grannland Danmark säljs nu biljetter till annars populära destinationer för halva priset. Det gäller skandinaviska favoritdestinationer som bland annat grekiska övärlden, Turkiet och Italien.

- Det är ju inte det bästa vädret för charterbranschen. Om jag sade det så skulle jag ljuga, säger Stig Elling på charterbolaget Bravo Tours till den danska nyhetsbyrån Ritzau.

Samma sak gäller i Sverige. Många charterresenärer på jakt efter sol har visserligen bokat sina resor sedan flera månader tillbaka. Men bland sista minuten-bokare verkar intresset vara något ljummet just nu.

Och visst spelar det varma majvädret en viss roll, medger Clara Larsson som är pressansvarig på charterbolaget Apollo.

- Våra priser till Medelhavet har sjunkit med 25 procent i maj jämfört med förra året, säger hon till TT och fortsätter:

- Det finns gott om sista minuten-resor till bra priser just nu, men det kan förändras väldigt snabbt på grund av väder.

Adelina Dankova på charterbolaget Tuis pressjour berättar också om pressade priser.

- Just nu så påverkas priset av det varma vädret fram till midsommar. Efter midsommar ser prisläget ut att vara tillbaka på de nivåer vi hade förra sommaren, säger hon.