Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt Bohusläningen
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
Volvo Cars Vd Håkan Samuelsson får en delvis ny organisation från och med den 1 april. Bild: Fredrik Sandberg/TT
Volvo Cars Vd Håkan Samuelsson får en delvis ny organisation från och med den 1 april. Bild: Fredrik Sandberg/TT

Volvo möblerar om i ledningen

Volvo Cars genomför en rad förändringar i bolagets ledning. Bland annat kommer finanschefen Hans Oscarsson att lämna sitt jobb – och i stället bli vd för den svenska delen av Geely.

Från och med den 1 april kommer Volvo Cars att ha en omgjord ledning. I ett pressmeddelande skriver företaget att det "positionerar sig för framtiden" – och presenterar sedan en rad åtgärder.

Bland annat kommer finanschefen Hans Oscarsson att lämna sitt nuvarande jobb. I stället kommer han att bli vd för Geely Sweden Holding AB, bolaget som ansvarar för den nordiska delen av den kinesiska biljätten.

Digitalisering i centrum

Dessutom kommer Polestars vd Thomas Ingenlath att lämna Volvos "executive managment team" – men behålla alla sina övriga uppdrag.

Som GP tidigare skrivit kommer Volvo också att slå samman sina marknads- och kommunikationsavdelningar. Som en effekt av detta har David Ibson lämnat företaget – och i sitt pressmeddelande skriver Volvo att Björn Annwall kommer att leda hela den del som kallas "commercial operations".

"Med dessa förändringar kommer Volvo att sätta teknologisk utveckling och digitalisering i centrum för företagets framtida strategi" skriver de.