Enkel seger. Mikael Appelgren satt mest på bänken när kollegan Andreas Pallicka storspelade i segermatchen mot Argentina.

Enkel VM-seger för Sverige

På förhand en tuff match, men Sverige hade inga problem att besegra Argentina i andra VM-matchen.

|

Argentina var annars en lurig match på förhand. Uddevallaprofilen och kommentatorn Per Johansson varnade för laget i en intervju med Bohusläningen i veckan.

- Det är ett lag som Sverige skulle kunna snubbla på, sa han då.

Inledningsvis såg det också ut som om det skulle kunna bli så. Argentina ledde med två mål och spelade bra. Försvarsspelet de första tio minuterna gjorde det svårt för Sverige att komma igenom.

Men efter tio minuter räddade målvakten Andreas Pallicka en straff och efter det var det Sverige för hela slanten. Sverige vann till slut med hela 35-17 (11-16).

30-årige Palicka fick chansen från start i målet trots uddevallabördige Mikael Appelgrens succématch i premiären mot Bahrain. Efterhand skulle det visa sig vara ett lyckodrag från förbundskaptenen Kristján Andréssons sida. – Det var lite hafsigt där i början och jag tappade in två, tre skott men sedan fick vi styr på det, säger Palicka till Kanal 5.

Mikael Appelgren kom in på ett par straffar, varav han räddade den ena i den andra halvleken.

För Sveriges del väntar nu Danmark i den tredje gruppspelsmatcher på måndag kväll.

Handbolls-VM, herrar Grupp D Argentina–Sverige 17–35 (11–16) Argentina: Sebastian Simonet 5, Federico Pizarro 3, Federico Fernandez 2, Federico Vieyra 2, Pablo Vainstein 2, Diego Simonet 2, Gonzalo Carou.

Sverige: Mattias Zachrisson 8, Jerry Tollbring 5, Jim Gottfridsson 5, Niclas Ekberg 4, Lukas Nilsson 4, Jesper Konradsson 2, Albin Lagergren 2, Andreas Nilsson 2, Simon Jeppsson, Max Darj, Jesper Nielsen. Publik: 12 578.