Malou Roos är ny krönikör på Bohusläningen.
Malou Roos är ny krönikör på Bohusläningen. Bild: Edvin Bergström

18-åring som vill dela med sig av starka åsikter

Nyligen porträtterades hon i Bohusläningen efter en uppmärksammad insändare om hur det är att vara ung i Uddevalla. Nu ska 18-åriga Malou Roos vädra sina tankar och starka åsikter och ge läsarna nya perspektiv på krönikeplats.

ANNONS
|

Du är ny krönikör på Bohusläningen, hur känns det?

– Det känns bra och spännande. När jag först skickade in insändaren sa min lärare som hade läst den att det här kommer gå vidare. Så det kom som en kul överraskning när ni hörde av er. Jag har länge pratat om att skriva och nu får jag chansen.

Vad kan läsarna förvänta sig?

– Kanske inte att jag ska väcka en publik, men jag tänker nog i lite andra banor och ger ett annat perspektiv som bland annat kan tala till ungdomar.

Berätta lite om din bakgrund!

ANNONS

– Jag är född här i Uddevalla och har större delen av min familj här. Jag pluggar på hotell- och turismprogrammet på Magnus Åbergsgymnasiet i Trollhättan så det blir pendling varje dag. Politik är ett stort intresse, vilket säkert kommer att märkas i mina krönikor.

LÄS MER:Malou Roos, 18, har tröttnat på att vara tyst

Vad brinner du för?

– Politik och förändring. Jag har starka åsikter om vad jag tycker att det krävs för att förändra och förbättra. Det behövs en stark hand i politiken.

Din första krönika handlar om några av de utmaningar många ställs inför under den pågående pandemin. Vilka vardagsproblem upplever du just nu?

– Restriktionerna, inte minst i kollektivtrafiken. I och med att jag pendlar med buss till Trollhättan blir jag ständigt påmind.

Vad har du på gång?

– Jag har nyligen påbörjat min APL (arbetsplatsförlagt lärande, reds. anm.) vilket är väldigt roligt. Och så är det ju snart skolavslutning.

Vad önskar du dig mest av allt just nu?

– Att mitt skrivande uppskattas och att mina åsikter ska bli hörda.

LÄS MER:Tänk efter – när hörde du av dig senast?

ANNONS