Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Melvin Fast och Albin Emanuelsson ska jobba i sommarpatrullen i sommar också. Bild: Ebba Raij
Melvin Fast och Albin Emanuelsson ska jobba i sommarpatrullen i sommar också. Bild: Ebba Raij

Albin och Melvin belönas för att ha räddat pojke i nöd

Mitt under ett arbetspass hörde Albin Emanuelsson och Melvin Fast en ung pojke ropa på hjälp utifrån sjön Strömsvattnet i Strömstad. Tillsammans lyckades de få upp pojken ur det strömma vattnet. Nu hyllas de för sin insats.

Det var under sommaren 2020 som Albin Emanuelsson och Melvin Fast upptäcker att en ung pojke ropar på hjälp i vattnet.

– Vi skulle åka därifrån till ett annat jobb när han ropade. Först trodde vi inte det var något, men sedan hörde vi på rösten att det var allvar. Så vi vände och åkte tillbaka, berättade Albin för kommunfullmäktige i Strömstad, själv på plats och med Melvin uppkopplad digitalt.

Albin hoppade i vattnet och simmade till undsättning, medan Melvin stod på bryggan, ropade lugnande till killen i vattnet och styrde hur Albin skulle simma.

– Det var strömt och litet svårt men vi klarade att få upp honom.

Efter händelsen var pojken utmattad och Albin och Melvin hjälpte honom att få tag i föräldrarna.

– Det var först efteråt som vi insåg vad som skulle kunna ha hänt om vi inte hade varit där. Det är lite obehagligt att tänka så, men det var tur att vi var där vid rätt tillfälle, berättade Melvin Fast då.

Nu har de fått diplom och gåvor från kommunen.

– Kommunfullmäktige vill uppmärksamma ert rådiga ingripande. Det är värt applåder, sa ordförande Ronnie Brorsson innan diplom och gåvor delades ut av presidiet.