”Uddevalla kommun jävlas med oss genom att i tid och tid spärra av kritiska vägar på grund av ’vägarbeten’ i en akt av renodlad sadistisk självtillfredsställelse”, skriver Marcus Tigerdraake.
”Uddevalla kommun jävlas med oss genom att i tid och tid spärra av kritiska vägar på grund av ’vägarbeten’ i en akt av renodlad sadistisk självtillfredsställelse”, skriver Marcus Tigerdraake.

Marcus Tigerdraake: Vägarbetena i Uddevalla är kommunens sätt att jävlas med oss

Jag är här i dag för att säga något som majoriteten av invånarna i trakten tror men som ingen vågar vokalisera: Uddevalla kommun jävlas med oss genom att i tid och otid spärra av kritiska vägar på grund av ”vägarbeten” i en akt av renodlad sadistisk självtillfredsställelse.

Det här är en krönika. Ställningstaganden är skribentens egna.

ANNONS
usernewspaperlogoutofferarrowcommentsSökSuperlokaltclockplaytwitterfacebookinstagramNotifikationerNotifikationer avNotifikationerstampenpencilusersusers outlinedclocklockdatabasecheckbox-checkedcheckbox-uncheckedlikecheck_circleexclamation-solidgrade

Nedan följer ett kort utdrag ur en pjäs jag håller på att författa om hur de flesta tror att dessa befängda beslut tas. Scenen utspelar sig i ett mötesrum på Blåkulla, en handfull kommunpampar sitter samlade i ett mötesrum, regnet smattrar mot fönstret, statlig bricklunch smälter i mätta magar:

Han kom som ett duggregn en decemberafton och hade en inplastad ostfralla i famnen. Ett leende fortplantas i de nariga smala läpparna när han tar plats vid de andra politikerna. Några trevnadsfraser senare slår mannen sin köttiga näve i bordet och tar till orda.

”Nej vet ni vad, ska vi inte satsa på en riktig storstängning den här helgen?”

ANNONS

Deras feta nackar dallrar hypnotiskt när ett rungade ”Ja!” följs av råa skrattsalvor som pepprar de sterila vita väggarna och tillfälligt överröstar regnets obevekliga trummande mot fönstren.

Orden hinner knappt lämna hans läppar innan de sinnliga stönen står som sensuella spön i backen

”Mycket bra,” fortsätter figuren och befriar ostfrallan från dess inplastade fängelse. ”Då tycker jag vi stänger ner Uddevallabron. En hel vecka.”

Orden hinner knappt lämna hans läppar innan de sinnliga stönen står som sensuella spön i backen. Mannen tar en triumferande tugga av den osande ostfrallan och en skur av smulor haglar över bordet när han utbrister: ”Och SAMMA DAG stänger vi Hästepallarna OCH Strömstadsvägen!”

Ett sällan skådat sammelsurium av skrik och gnyenden uppstår. ”JAA,” vrålar någon bestialiskt, som med flinka fingrar gått till våldsamt anfall mot sina bröstvårtor genom kostymtyget. ”STÄÄÄNG NEEER!”

LÄS MER:Marcus Tigerdraake: I världens sämsta kuststad finns inga bostäder vid vattnet

Är det så här en kommun ska skötas? Nej, tyckte till exempel min fru när jag frågade. Nu är jag inte här i dag för att reda ut om det är så här det går till eller inte på Blåkulla, för det kommer vi aldrig få veta. Men det ligger i kommunens intresse att stävja den här synnerligen accepterade och välspridda konspirationsteorin, oavsett sanningshalt.

Och jag har givetvis en lösning som är lika elegant som den är enkel: Sätt upp skyltar vid alla dessa chimärer till vägarbeten med en ursäkt och en förklaring. Här är ett utkast som kommunen kan få utgå från helt gratis:

ANNONS

”Vi ber hemskt mycket om ursäkt, men vi rustar upp Hästepallarna mot stenras, och svär på Gud att vi på Uddevalla kommun inte jävlas för att det är kul. Ha en trevlig dag, och med rabattkoden UDDEVALLA10 får du 10 procent rabatt på en middag på valfri restaurang i centrum (gäller ej på Torp). Tack för att du finns, och förlåt återigen för besväret, vi uppskattar dig gränslöst mycket, och snälla flytta inte härifrån, puss! /Kommunen”

LÄS MER:Jag kunde inte säga nej – det blev en fyra år lång mardröm

Visst hade man känt sig lite mindre vansinnig efter en liten förklaring, ursäkt och något för besväret? Jag säger bara att dagens anonyma vägarbetsskyltar kommunicerar något i stil med:

”Vi har stängt av Hästepallarna nu för att vi bestämde det, så du kan väl ta en mycket längre väg i stället? Det är inte som att din tid är värd ett skit ändå, haha. Ses om två månader, idiot.”

ANNONS