Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Marielle Peterson vill bland annat bjuda på vardagsbetraktelser ur en fembarnsmammas perspektiv. Bild: Niclas Jonasson
Marielle Peterson vill bland annat bjuda på vardagsbetraktelser ur en fembarnsmammas perspektiv. Bild: Niclas Jonasson

Marielle vill ge medelmåttan en röst: ”Trött på alla superheroes”

Hon har svårt för att alla ska vara superhjältar och önskar mer balans i tillvaron. Även om rötter inte verkar spela så stor roll tycks Gnosjöandan ändå vara stark hos Pay it forward-grundaren Marielle Peterson. Nu ska fembarnsmamman och folkbildaren dela med sig av sina tankar som krönikör i Bohusläningen.

Du är vår nya krönikör, hur känns det?

– Jättekul, det känns som att jag får möjlighet att ge den lite mediokra medelmåttan en röst i superidealens medieklimat. Jag är väl lite av en gråsugga bland tordyvlar. Det är så många superheroes överallt vilket jag kan bli lite trött på.

Vad kan läsarna förvänta sig?

– Lite historieberättelser, lite politik och lite vardagsbetraktelser ur en fembarnsmammas perspektiv. Jag är partipolitiskt obunden men jag kan sakna samtalet om ideologi, det är så mycket katastrofberättelser i dag och det behövs ljusglimtar i tillvaron som blickar framåt.

LÄS MER: Bjuds det på ”massipantåta” i påsk – tacka ja!

Berätta lite om din bakgrund!

– Född och uppvuxen i Gnosjö, och har flyttat runt i hela Mellansverige. Jag har varit ideellt engagerad i många verksamheter, och är grundare till nätverket Pay it forward, en verksamhet som växer och krymper i takt med att behovet i samhället växlar. Jag jobbar inom folkbildning och har ett förflutet inom skolutveckling. Mitt första språk är text, och jag har bland annat författat en del fackböcker.

Vad brinner du för?

– Idéutveckling och värdeskapande i samhället, att ta tillvara möjligheter och göra skillnad för andra än mig själv. Det tror jag är grunden i allt arbete och för att kunna skapa ett bättre samhälle. Och mänskliga rättigheter förstås.

Din första krönika knyter an till ditt småländska ursprung. Är rötterna viktiga för dig?

– Inte jätteviktiga. Jag skulle nog säga att jag har mer fötter än rötter, i och med att jag inte har bott på samma plats särskilt länge. Siktet är här och nu, men lätt framåtriktat.

Vad har du på gång?

– Nu allra närmast ska jag ta en ledig långhelg, ensam utan barn! Då ska jag ut i naturen, träffa vänner, titta på film och läsa böcker. Jag får nästan lite panik när jag ser hur mycket ledigt som väntar, men jag ska vila, landa och njuta. Yrkesmässigt har jag lite olika projekt på gång, bland annat ett skrivprojekt men det är superhemligt.

Vad önskar du dig mest av allt just nu?

– Balans i tillvaron i största allmänhet, både på mikro- och makronivå. Det är ett ganska tufft klimat i samhället vilket också speglar sig i de små liven. Det är svårt att hålla takten i det.

LÄS MER: Nya krönikörer tar plats i Bohusläningen – komiker först ut

LÄS MER: Krönikören Simone Olofsson vill utmana läsarna

LÄS MER: Ny krönikör vill lyfta fram den lilla människan