Mathilda från Uddevalla är med i SVT:s relationsprogram

Fem kärlekspar checkar in på ett hotell i Malta för att med hjälp av relationsexperter ta reda på om de ska fortsätta sin relation eller inte. På torsdag har nya säsongen av realityserien ”Vi eller aldrig” premiär på SVT – och en av de som medverkar är Uddevallabon Mathilda Niemi Thelen.
– Det var en spännande upplevelse med väldigt starka känslor, säger hon till Bohusläningen.

ANNONS
usernewspaperlogoutofferarrowcommentsSökSuperlokaltclockplaytwitterfacebookinstagramNotifikationerNotifikationer avNotifikationerstampenpencilusersusers outlinedclocklockdatabasecheckbox-checkedcheckbox-uncheckedlikecheck_circleexclamation-solidgrade

Det var i april tidigare i år som Mathilda Niemi Thelen från Uddevalla tillsammans med Albin Thor Nordgren från Alingsås åkte ner till Malta för delta i andra säsongen av SVT:s realityserien ”Vi eller aldrig”. Programmet går ut på att fem par med hjälp av relationsexperter ska få hjälp med om de ska fortsätta sin relation eller inte.

– Vi fick upp det på sociala medier och tänkte att det var en kul grej. I de flesta förhållanden finns det ju saker som man behöver jobba på, berättar Mathilda Niemi Thelen för Bohusläningen.

Efter en ansökningsprocess hamnade paret på Malta, och att vara med i en tv-produktion var en helt ny upplevelse.

ANNONS

– Det är inte något man gör varje dag. När man väl var där nere så var känslorna väldigt starka. Var man glad så var man jätteglad, var man ledsen så var man jätteledsen. Det var svårt att hålla sina känslor inom sig.

I programmet får paren hjälp av bland andra Philip Diab, som jobbat som coach i över tjugo år och bland annat medverkat i program som Lyxfällan.

”Något jag kommer att bära med mig resten av livet”

Mathilda Niemi Thelen kan inte berätta hur hennes relation till Albin ser ut idag, men hon är tacksam för att hon var med och fick träffa så många människor genom ”Vi eller aldrig”.

– Den relationen man fick till de andra paren, den var väldigt speciell. Det är ingen annan som har varit med om den situationen just där och då. De banden man skapade till de människorna är något jag kommer att bära med mig resten av livet.

Genom inspelningen av programmet fick hon förutom att knåda sin relation med Albin uppleva ett nytt land som hon inte hade varit på tidigare. Samtidigt fick också lära sig mycket om sig själv.

– En sak som jag jobbade med är att jag gärna vill ha kontroll på saker omkring mig, och det fick jag släppa eftersom jag inte kunde ha kontroll på någonting där nere.

ANNONS

Hade du kunnat tänka dig att göra om det?

– Ja. Man lärde sig så mycket om alla olika typer av relationer, både när det gäller kompisrelationer och relationen till dig själv. Det tror jag att man har nytta av i många situationer av livet.

ANNONS