Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Barbro Jeppson blev 87 år. Bild: PeO Nilsson
Barbro Jeppson blev 87 år. Bild: PeO Nilsson

Minnesord: Barbro Jeppson blev en central punkt

Vår kära kusin Barbro Jeppson, Uddevalla, avled stilla och rofyllt den 15 mars i en ålder av 87 år omgiven av sin älskade familj.

Barbro var äldst av de fyra döttrarna till Gustav-Adolf och Ingeborg Blomqvist och en av de 36 kusinerna i den stora släkten Augusta och Vilhelm Blomqvist.

I det starka släktband som funnits bland kusinerna blev Barbro genom åren något av en central punkt utan att hon för den skull var en organisatör. Hennes samlande kraft var musik, sång, glädje och skratt, värme och stor omtanke om andra. Och mitt i all glädje kunde vi i hennes sällskap lätt spåra in på allvar och djup i samtalen. Vacker utsikt över Uddevalla från hennes mat- och samtalsbord blandades med hennes fina, djupa insikt i känslorna.

Smakfullt tillagad fisk lever kvar i smaklökarna som ett av alla minnen av Barbro. Tilläggas bör att hon själv var mest intresserad av att vi gillade efterrätten, exempelvis den goda kakan. Säkerligen en gen från släkten Blomqvist.

Saknaden efter Barbro får vi nu försöka kompensera med de rika minnen vi har av henne och glädjen över vår mångåriga vänskap och vårt starka släktband.

Gun Gustafsson

Birgitta Andersson

LÄS MER: Minnesord: Sång och klassisk musik var Barbro Jeppssons stora glädje