Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer
Bengt Mattsson (FP) avsäger sig tunga politiska uppdrag. Bild: Ann-Katrin Eklund

Minnesord: Bengt Mattsson

Bengt Mattsson, Grebbestad, har avlidit i en ålder av 82 år. Närmast sörjande är barnen Ulrika, Mikael och Anna med familjer.

Bengt Mattssons familj, Grebbestads IF, vänner inom politik och samhälle har sorg. I en ålder av 82 år har Bengt gått ur tiden. I skilda medier har bilden av Mr Grebbestad tonat fram.

Undertecknade liberaler i Bohuslän har under åren haft möjlighet se Bengt Mattsson verksam i livets skilda världar. Som liberal har han månat om lyssnandets konst, som går igen i det kommunala värvet, eller att ge fotbollen guldglans. Hans benägenhet för frigång i politikens stängda eller öppna rum, kunde ställa till oreda i den liberala örtagården. Men Tanumsborna uppskattade hans ibland vida svängar.

En titt i minnets backspegel visar att Folkpartiet, som liberal föregångare, under åren gjort sina bästa val i kustsamhällen. Bengt Mattssons närhet till havet och dess fria folk visar att också lärare var miljön trogen. I hans ungdom kom en annan lärare, Valdemar Haneson, som var rektor för Grebbestads storhet, Folkhögskolan, att bli en liberal ledargestalt i samhället.

Ungdomar från skärgården varvade fiske med Platon och Bertil Ohlin. I nutid är det Bengt Mattsson som blandat kommunal välfärd med fotboll. Salt och sött i förening: Tanums kommun och Grebbestads IF.

Kenneth Carlsson

Enar Ohlsson