Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt Bohusläningen
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut

Minnesord: Jörgen Skarin

Jörgen Skarin, Immestad, Brastad har efter en tids sjukdom gått bort i en ålder av 53 år. Han sörjs närmast av sin hustru Therése och deras söner Niklas, Jonas och Martin.

Ibland händer det ofattbara. Det ofattbara att en ung människa mitt i livet, hastigt rycks bort från sin familj, sina vänner och från sitt älskade arbete.

Jörgen Skarin växte upp på Immestad med mamma Aina och pappa Lennart och storasystrarna Marita och Vivi-Ann. Då mamma och pappa var bönder låg det nära tillhands att han efter att han slutat skolan, började på Dingle Lantbruksskola och gick en 40 veckors utbildning.

Efter Dingleskolan började Jörgen hemma med jordbruket, men upptäckte snart att han inte hade fullt upp att göra utan ville skaffa sig ett mekaniskt yrke och sköta jordbruket på lediga stunder.

Jörgen hade redan i 8–10-årsåldern byggt om en cykel till sitt kusinbarn. När han var 14 år fick han en epa-traktor som han plockade isär helt och hållet och monterade ihop. Detta var början på resan med intresset för amerikanska bilar. Det har med åren blivit många bilar han byggt om helt från början med ett enastående resultat.

Jag minns när han började arbeta hos oss på WIAB i Gåseberg. Jörgen 17 år, kom glidande i sin blänkande epa-traktor till arbetet. Han var en glad och entusiastisk yngling som ville lära sig allt på en gång, och fort skulle det gå. Snabbt växte Jörgens yrkeskunnande och han visade stort ansvar för det arbete han utförde. Detta ledde till att han fick ansvaret för vår tillverkning av bil- och andra fordonstvättar.

Jörgen hade ett enastående engagemang och den 1 september 1989, 23 år gammal, startade han Jörgen Skarin Service AB. Han byggde verkstadshall i kohagen och började installera biltvättanläggningar för Moduclean AB. Med åren har han med sitt stora kunnande fått många nya kunder som funnit ett givande samarbete med Jörgen. Han var mycket yrkesskicklig och trovärdig och ville alltid på bästa sätt hjälpa och utveckla sina kunders produkter. För honom var det en utmaning att hitta lösningar på kundernas problem.

Det var ett nöje att besöka Jörgen, han togs sig alltid tid och man kände sig alltid välkommen. Man hittade honom alltid i verkstaden. Han älskade att vara med i produktionen och entusiasmera sina medarbetare. Jag fick då ta del av hans leveranser av produkter till bland andra Forsstrom High Frequency AB, Alstor AB, Sparta System AB och Mjuk Biltvätt Sverige AB.

Efter många års montering av lastbiltvättar och biltvättar för andra kunder, tyckte Jörgen att tiden var inne att tillverka en egen biltvätt. ”Bra biltvätt” gläder nu bilägare i Lysekil och Uddevalla.

Trots ett späckat dagligt arbetsprogram hade Jörgen alltid tid för sin familj. Det blev många minnesvärda upplevelser på sönernas danstävlingar i Sverige och utomlands.

Uno Hansson