Sven-Gunnar Gunnarsson.
Sven-Gunnar Gunnarsson. Bild: Privat

Minnesord: Sven-Gunnar Gunnarsson

Det är med stor sorg jag har fått ta del av nyheten att Sven-Gunnar Gunnarsson lämnat detta liv vid 75-års ålder efter en tids sjukdom. Han efterlämnar makan Ann-Marie, barn, barnbarn, släkt och många vänner.

ANNONS
|

Sven-Gunnar arbetade länge på Stångenäs, och Lysekils elverk, det som så småningom blev Leva AB. Han blev både fackligt och politiskt engagerad tidigt, och han utförde det med stor kraft, kunskap och energi. Han fick många förtroendeuppdrag, och har varit både ordförande kommunfullmäktige, kommunstyrelsen och byggnadsnämnden i Lysekils kommun.

Jag lärde känna Sven-Gunnar redan på 1980-talet då vi blev kollegor i byggnadsnämnden, men i olika partier. Under mandatperioden därefter fick vi förtroendet att sitta i presidiet under nämnden, och då utvecklades ett mycket gott samarbete. Vi hittade alltid bra kompromisser som gagnade människor i Lysekils kommun.

Därefter så följde vi varandra i kommunstyrelsen och flera andra uppdrag. Det utvecklades en djup vänskap och ett förtroende för varandra trots våra olika roller i partipolitiken. Sven-Gunnar hade som bondson nära till bra lösningar på olika problem, trots att han ibland kunde vara ideolog.

ANNONS

Den agrara ådran släppte han inte, och aldrig lyste ögonen så mycket på honom som när han pratade om sitt kära Stackhallen med dotterns och svärsonens lantbruk. In i det sista så hade han uppgifter runt gården och djuren.

Trots att Sven-Gunnar fick sin sjukdom för flera år sedan så tog han den med jämnmod och hade kvar sitt goda humör och närheten till skratt. Det är bara några veckor sedan vi träffades och fick umgås på det goda sätt vi alltid har gjort, och inte visste vi då att det skulle bli den sista gången i sågs.

Våra tankar går särskilt till Ann-Marie och Lotta, samt övriga familjen.

Vila i frid.

Lars-Arne Staxäng, förtroendevald i Lysekils kommun under 26 år.

ANNONS