Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Sven-Inge Kristiansson
Sven-Inge Kristiansson

Minnesord: Sven-Inge Kristensson

Sven-Inge Kristensson, Klädesholmen, har efter en kort tids sjukdom avlidit i en ålder av 71 år. Närmast sörjande är hustrun Margareta och deras tre döttrar Anna, Lena och Emma med familjer.

Sven-Inge hade en folkrörelse- och folkbildarsjäl. EFS på Tjörn samarbetade redan på 1960-talet med dåvarande KFUK-KFUM:s studieförbund i Bohuslän, numera Sensus Västra Sverige. Sedan 1978 har Sven-Inge varit engagerad styrelsemedlem först i KFUK-KFUM:s studieavdelning i Bohuslän och sedan, när denna organisation fusionerades med Sensus Studieförbund, ledamot i regionstyrelsen i Västra Sverige.

I styrelsearbetet mötte vi en kunnig, lågmäld och strategisk person. Noga med att vi skulle vara fokuserade på vårt uppdrag att tillgodose medlemsorganisationernas behov.

Vid flera tillfällen organiserade han studiebesök för styrelsen för att vi skulle få uppleva kulturen på Tjörn/Klädesholmen , Sillmuseet, Akvarellmuseet och Sundsby Säteri. Han var oerhört stolt över sin hembygd och berättade målande om utvecklingen av fiskindustrin.

Måltidsgemenskap var också något mycket viktigt för Sven-Inge och hustrun Margareta. I det vackra församlingshemmet på Klädesholmen inbjöd de, tillsammans med EFS, Svenska Kyrkan och Sensus, till after work en gång i månaden, en oerhört uppskattad umgängesform med god mat lagad av värdparet och med många goda samtal.

Det är många som kommer att sakna Sven-Inge, inte minst vi i Sensus regionstyrelse. Vi minns en mycket god vän, med nära till skratt men samtligt med ett allvar som månat om folkbildningen.

Ann-Marie Ericson

för Sensus regionstyrelse i Västra Sverige