Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Ulf Ekwall.
Ulf Ekwall.

Minnesord: Ulf Ekwall, Ragnar Carlsson, Bo Winqvist

Tre kämpar och stöttepelare, Ulf Ekwall, Ragnar Carlsson och Bo Winqvist har gått ur tiden 2021. Tre män i Uddevalla som alldeles för tidigt har lämnat oss.
Ragnar Carlsson.
Ragnar Carlsson.
Bo Winqvist vid båten TS Britta.
Bo Winqvist vid båten TS Britta.

Dessa tre män hade ett särskilt personligt intresse och kall, att alltid under alla år ställa upp för oss andra för att få skolskeppet TS Britta att fungera. Jag hade förmånen att få segla med dem på underbara turer i den bohuslänska skärgården och havet utanför.

Ulf var förste maskinist och allmänt kunnig kring alla tekniska klurigheter som kunde dyka upp på en sådan här skuta. Han var nog den som drog det tyngsta lasset ända in i slutet på Britta perioden fram till 2020. Då lämnade båten hamnen i Uddevalla, kanske för gott. Vem såg till att det alltid fanns ström i hamn, det gjorde Ulf. Båtens motor var alltid beredd att gå om vinden uteblev, alltid Ulf.

Men även då vi skulle segla så var Ulf den som manade på och hjälpte till med segelsättning.

Bosse, som var en aktiv och skicklig kapten, var en utåtriktad och uppskattad skeppare på många turer. Han var liksom Ulf en viktig och drivande person i styrelsen för Uddevalla maritima förening.

Ragnar, som allt i allo för diverse sysslor på båten var han alltid beredd att rycka in med hjälp både i ”byssan” och på däck. Dessutom var Ragnar en glad och trivsam besättningsmedlem som tog hand om våra gäster ombord. Ibland skolklasser från olika delar i landet och ibland äldre gäster som behövde en hjälpande hand.

Dessa tre män var TS Brittas fantastiska medhjälpare och det känns särskilt ledsamt att de nu alla tre lämnat oss. Även båten har lämnat vår hamn. Jag minns med glädje alla tre och de fina turer som jag fått vara med tillsammans med dem under många år.

Vila nu i frid på oändliga hav önskar jag er alla tre.

Leif Erikson