Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Marcus Blomgren är ny krönikör i Bohusläningen. Bild: Sara Kirudd
Marcus Blomgren är ny krönikör i Bohusläningen. Bild: Sara Kirudd

Nya krönikörer tar plats i Bohusläningen – komiker först ut

Bohusläningen gör en nysatsning på krönikörer med stark koppling till vårt område. Först ut är komikern och medieprofilen Marcus Blomgren, 27 år från Uddevalla, som bland annat är känd för radio- och poddlyssnare.

Du är vår nye krönikör, hur känns det?

– Det var på tiden. Jag har längtat efter att få säga saker och uttrycka mig med hjälp av en stor megafon.

LÄS MER: Det är utvandrarnas fel att Uddevalla är en tråkig stad

Vem är du, berätta lite om din bakgrund!

– Född och uppväxt i Uddevalla. Jag jobbar dagligen med ljudböcker och poddcast hemifrån, och brukar beskriva mig som Uddevallas ende mediekille. Vill man ha hjälp med att klippa ljud eller video är jag den många vänder sig till. Dessutom har jag alltid varit intresserad av att skriva och har som dröm att publicera böcker. Jag har även en bakgrund i stand up-komik och drev Blomgrens Komediklubb här i Uddevalla som inte blev någon direkt succé.

Vad brinner du för?

– Jag brinner för kul, att sprida glädje. Lite töntigt kanske, men allt går ut på det.

Vad kan läsarna förvänta sig av dina krönikor?

– Jag ska leverera oviktiga sanningar ingen annan vågar säga i en verbal hinderbana, på ett sätt som förhoppningsvis är ”kul”.

I din första krönika skriver du nedsättande om utvandrande Uddevallabor. Skulle du beskriva dig som en lokalpatriot?

– Absolut! Och det behövs personer som är i överkant. Jag försöker väl inte höja mig till skyarna och kunde gjort mer än jag gör för stan.

Vad har du på gång?

– Jag är medförfattare till en musikal, Baggetofta, som dock fick skjutas på framtiden på grund av pandemin. Tillsammans med min sambo driver jag poddcasten ”Vad ska vi se på?” samt radioprogrammet Streamingtipsarna i P4 som nu går in på sin andra säsong. Och så ska väl komediklubben komma tillbaka i någon form, jag ska bara hitta någon som kan marknadsföra den.

Till sist, vad önskar du dig mest av allt just nu?

– Tiden att skriva min episka fantasyserie på tio böcker. Målet är att få ut den första innan jag är 35. Jag är 27 i dag så det ger mig lite tid.

Övriga krönikörer kommer att presenteras under de kommande veckorna.