Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

 Bild: Ebba Bergström
Bild: Ebba Bergström

Se den kilometerlånga halsduken

Det var en del förvirrade turister på Bohus Fästning i helgen när Annie Petterson och hennes vänner rullade ut en kilometerlång halsduk.

LÄS MER: Tre kilometer halsduk pryder Bohus Fästning i helgen

Inför helgen var planen att Bohus Fästning skulle viras in i halsdukar. Annie Pettersson och de andra volontärerna insåg dock ganska snabbt att det inte gick att faktiskt vira in hela fästningen. En del av vallarna var inte möjliga nå och de fick tänka om när de väl var på plats. Istället rullades halsduksrullarna ute lite överallt där de kunde komma åt. Mycket av rullades ut, fram och tillbaka, på gräset.

– Jag tycker ändå att det blev bra för nu får man se alla bredvid varandra, säger Annie.

Trots många timmars arbete hann de inte sammanfoga riktigt alla halsdukar. Innan de åkte till fästningen hade de sammanfogat och rullat ihop halsdukar till ”halsdukstårtor”. Runt tio procent av halsdukarna var fortfarande hoprullade och fick staplas på scenen för att visa upp den totala mängden.

Halsdukarna ska nu skänkas till olika härbärgen och välgörenheter. Halsdukar har fina mönster och genomtänkta färgkombinationer för att personen som får den ska känna att det verkligen är något de vill ha på sig.

– Det är ju många, många halsdukar så det går att skänka till ganska många olika, säger Annie.

Stämningen blev extra festlig av att det blåstes många och stora såpbubblor som flöt genom luften och lockade till lek. Fästningens vanliga besökare vandrade också runt bland hantverken. Vissa verkade lite konfunderade över de färgglada halsdukarna och det var många nyfikna som pratade med Annie Pettersson och andra volontärer kring vad som pågick.