Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.Nyheter med närvärde

I morgon, lördag, är det säsongspremiär för Västsvensk folkrace. Sotenäs MK är premiärarrangör och deltar själv med tolv förare i racet. Pontus Lorentsson, debutant, Tomas Sjöberg, med många års rutin bakom ratten och Niklas Hjälte är tre av de hemmaförare som kommer till start.

Denna artikel ingår för dig som är kund.

Folkracesäsongen drar i gång

I morgon, lördag, drar folkracesäsongen i Västsverige i gång. Precis som de senaste åren står Sotenäs MK som värd för premiärtävlingarna. – Banan är i utmärkt skick, säger hemmaföraren Tomas Sjöberg.

Med drygt 90 förare anmälda är det många som kommer till start. Flera av dem som de senaste åren tampats om segern i premiärracet är med. Bland annat 19-årige Rickard Klasson från Älvbygdens MK, som fick något av sitt genombrott som folkraceförare förra året. I sin första tävling som senior vann han klassen och premiärracet på Hogenäset.

Du läser nu en av dina fria artiklar på bohuslaningen.se

– Men vi har flera andra duktiga förare med också, bland annat förra årets totalsegrare i Västkustcupen, säger Tomas Sjöberg.

Vilka chanser har hemmaförarna att lyckas?

– Målsättningen är att ha en förare i final i varje klass.

Totalt kommer tolv hemmaförare till start. Två är debutanter, Vegard Melleby och Pontus Lorentsson.

– Det känns bra, det ska bli kul att köra inför hemmapublik, säger Pontus Lorentsson, vars målsättning är att klara premiärprovet och bli godkänd att börja tävla i juniorklassen.

Tolv damer kommer till start. Hemmahoppet i klassen står till Gry Sjöberg. Bland åtta juniorer finns ingen hemmaförare, men i den stora seniorklassen med cirka 70 förare, deltar inte mindre än nio förare från Sotenäs MK. Bland dem Tomas Sjöberg och Niklas Hjälte.

Hjälte nådde C-final förra året och hoppas på att kunna upprepa sin insats. Tomas Sjöberg vill helst glömma fjolårets premiär.

– Växellådan rasade och jag bröt.

Med gratis entré för alla under 18 år och meteorologer som lovar högtryck och solsken finns det goda förutsättningar att fjolårets publiksuccé med flera hundra åskådare upprepas.