Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.Nyheter med närvärde

Denna artikel ingår för dig som är kund.

"Forskaren drar för snabba slutsatser"

Kommunalrådet Essam El Naggar i Uddevalla härsknar till när han ska kommentera kritiken mot planerna på en stor marina i Uddevalla i Promarinas regi.

De är typiskt att forskare alltid står mot varandra och försvarar sin egen position. Andra forskare som granskar näringslivets utveckling och framtid, menar att båtliv och utveckling är en viktigt i framtiden om vis ska locka till oss turister, menar El Naggar.

Du läser nu en av dina fria artiklar på bohuslaningen.se

– Vad jag menar är, att de vore bättre om de ägnade sig åt att försöka lösa saker och ting ihop i stället som att få fram miljövänliga bottenfärger för båtarna, rena motorer och sådant istället för att slå ned på en växande marknad som vi vill ta del av.

– Utvecklingen är att utländska båtturister mer och mer vill komma in i skärgården och kunna nå stadskärnorma. I år har Uddevalla haft rekord i antal utländska båtbesökare, enligt Promarinas statistik. Att lägga marinor längst ut i skärgården är fel. Jag kritiserar inte marin forskning utan talar om behovet av att bredda vårt näringsliv, säger El Naggar.

– Forskarna borde ägna sig åt att hitta en medelväg och lösa problem i stället för att visa hur farligt allt är med önskan att förbjuda.