Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.

Örjan Glans och Bosse Wålemark ska ta Ljungskile till allsvenskan 2013. Wålemark är imponerad av det spanska nyförvärvet Lorenzo Brais.

Denna artikel ingår för dig som är kund.

Från Real Madrid till Ljungskile SK

Han har fostrats i Real Madrid. Nu är Lorenzo Brais klar för Ljungskile SK. Den snart 25-årige mittfältaren har skrivit på ett ettårskontrakt med klubben.

I gårdagens Bohusläningen berättade vi att LSK har visionen att bli ett allsvenskt lag igen inom en tvåårsperiod. Nu kommer det första konkreta tecknet på den satsningen: Värvningen av Lorenzo Brais Rodriguez.
– Vi har hittat vår ersättare till Martin Smedberg Dalence. Det är så vi ser det även om Martin faktiskt inte skrivit på för någon annan klubb ännu, säger Anders Wallgren i sportkommittén.
Lorenzo Brais fostrades i Real Madrids ungdomsakademi, men lyckades aldrig få ett A-lagskontrakt. I stället värvades han 2008 av La Liga-konkurrenten Sevilla. Men inte heller där lyckades han ta en plats i A-laget.
Har spelat på Mallorca
Därefter har han varit utlånad till olika spanska division 2- och 3-klubbar klubbar som Atletico Baleares på Mallorca och FC Mazarron i Murciaområdet.
Det senaste halvåret har Lorenzo Brais varit utlånad till Moratalla, en annan Murciaklubb, som åkte ur den spanska andradivisionen förra säsongen. När hans tvåårskontrakt med Sevilla nu går ut så passade Ljungskile SK att signa den spanske mittfältaren.
Brais har tränat i Ljungskile i en och en halv vecka. Det hela utmynnade i ett ettårskontrakt.
– Han är en oerhört duktig passningsspelare som är snabb och har ett högt bolltempo. En klasspelare helt enkelt, säger Anders Wallgren.
Wålemark imponerad
Även tränaren Bosse Wålemark är imponerad över vad han sett:
– Han har många kvaliteter på planen, men han verkar också vara en bra person som verkligen vill komma hit och spela. Det är viktigt att vi hittar rätt personligheter när vi letar efter nya spelare. Vi kan inte ta hit spelare som kör sitt eget race. Det funkar inte hos oss.
Lorenzo Brais kommer att ansluta till LSK:s trupp den 5 januari då den gemensamma träningen drar igång på Starke Arvid arena. Spanjoren är den 13:e spelaren som är kontrakterad för spel i LSK 2011.

Du läser nu en av dina fria artiklar på bohuslaningen.se