Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.

Ny bensinmack. Företaget Green Petroleum i Falköping, här representerade av (fr.) Christer Karlsson och Torbjörn Johansson, har satt upp en ny bensinmack i Hedekas. Med på bilden är även Kent Johansson som driver affären i Hedekas och Jörgen Hilmersson som upplåtit mark till bensinstationen.

Full tank i Hedekas

Nu finns det åter möjlighet att tanka bensin eller diesel i Hedekas. Under onsdagen togs containermacken som satts upp i bruk.

– Det var på tiden, säger Kent Johansson som driver den lila livsmedelsaffären i Hedekas sedan ett par år.

Den förra bensinmacken som låg i de centrala delarna av Hedekas stängde 2011, något som upprörde många boende i Sörbygden som nu var tvungna att åka till Munkedal för att kunna få tag i bränsle. I våras fick Jörgen Hilmersson reda på att det fanns ett företag som heter Green Petroleum i Falköping som bland annat specialiserat sig på att sätta upp containermackar.

– Jag ringde detta företag och undrade om de var intresserade av att sätta upp en bensinmack i Hedekas, säger Jörgen Hilmersson som upplåtit mark för detta ändamål.

En ansökan om bygglov lämnades in och företrädare från kommunen såg till att alla tillstånd snabbt blev klara. När detta var ordnat startade arbetet med den nya bensinmacken i Hedekas.

– Vi har specialiserat oss på att sätta upp denna typ av mackar i mindre orter, berättar Thorbjörn Johansson, på företaget Green Petroleum.

– Det är lättare att sätta upp en sådan mack än att gräva ner tankar i marken, säger Christer Karlsson, också anställd på företaget.

Tankarna med bensin och diesel finns i containern, det enda som har grävts ner är en slags platta som behövs för att ta hand om eventuellt spill. I nuläget finns det inte några planer på att sälja E 85 eller någon annan typ av alternativt bränsle.

– I dag har vi drygt tio mackar av denna modell placerade i Skaraborg och Småland, säger Thorbjörn Johansson. Detta är första macken som vi sätter upp i Bohuslän.