Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.

Första matchen i LSK-tröjan. Målvakten Marcus Sandberg från IFK Göteborg är redan klar för LSK. Han fick släppa in ett mål mot IFK Uddevalla.

Hattrick av Gray vid vinterns enda testmatch

Nya Ljungskile SK håller på att byggas. James Gray kan vara en del i bygget.

– Jag hoppas det, sa han efter sina tre mål i testmatchen mot IFK Uddevalla.

19-årige Gray från Belfast i Nordirland var matchens behållning på plastgräset vid Markbygg arena. Anfallaren som senast spelade i Middlesbroughs U-lag var en av många testspelare på planen och han presenterade sig på bästa sätt.

Med att göra tre mål.

– Verkligen roligt att få vara här och göra tre mål dessutom. Men det var fruktansvärt kallt att spela i dag, sa den nordirländske U19-landslagsmannen.

Ljungskile hade bara två kontrakterade spelare i sin startuppställning. Det var målvakten Marcus Sandberg och mittfältaren Robin Iglicar. Resten var testspelare utifrån.

I backlinjen fanns Kutchi Moilo (Sleipner), Petter Björlund (Utsikten), Marius Stanius (Litauen) och Niklas Andersén (IFK Göteborg).

Mittfältet bestod av Andreas Peterson (IFK Göteborg), Mehmet Mehmet (Sylvia), nämnde Iglicar och Patrik Wallin (Utsikten).

På topp spelade Lawal Ismail (IFK Göteborg) och så James Gray. Och Gray visade sig vara en målfarlig herre som kvitterade till 1–1 strax före paus.

Då hade Marius Stanius gjort självmål ett par minuter innan – ett mål som betydde 1–0-ledning för IFK Uddevalla.

I den andra halvleken gjorde James Gray två mål på raken fram till ledning med 3–1. Det första var en straffspark där Jawal Ismail blev nerdragen av IFK:s målvakt Alexis Norberg. Det andra målet var ett distinkt avslut strax innanför straffområdeslinjen.

James Gray var också en av de spelare som fick beröm av LSK:s nye tränare Tor-Arne Fredheim efteråt.

Men den spelare som imponerade mest på Fredheim var mittbacken Petter Björlund.

– Petter gjorde en bra match och är en spelare som kan användas både som ytterback och mittback. Han är snabb, stark i kroppen och följsam.

Ny trio hoppade in

I den andra halvleken kom även Alexej Nikolaev, Patrick Hopkins och Moses Ssewankambo in i spel. Och dessa är bara några av alla de spelare som Ljungskile kommer att testa under den närmaste tiden.

– Någon mer testmatch är inte inbokad, men vi kommer att ta hit en del spelare som får visa upp sig på träning, sa Tor-Arne Fredheim.

Samir Fehric kom också in i spel och det var han som fick avslutade målskyttet med sitt 4–1-mål.