Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.

Sitter säkert. Fredrik Johansson kommer att leda Kropps damer säsongen ut. Åtminstone om man ska tro sportkommitténs Björn Borg.

Inga förändringar på Kropps bänk

I höstas var Kropps damer med i snacket om en kvalplats uppåt. Nu har laget sju raka matcher utan vinst. – Det är klart vi funderar på vad som hänt, säger Björn Borg i sportkommittén.

Det unga Kropps inledde årets säsong i allsvenskan överraskande starkt. Speciellt med tanke på att förberedelserna blev turbulenta med tränaravhopp en vecka före seriestarten. Fredrik Johansson tog tränaruppdraget med kort varsel. Under hösten såg spelet stabilt ut och laget var till och med uppe och nosade på en kvalplats uppåt.

Men nu har spelet rasat i hop totalt och laget har inte vunnit på sju omgångar. Trots att det är samma lag och samma bänk. I höstas spelade Kropps jämnt med och till och med vann över lag man nu förlorar klart mot. Senast laget vann var mot Eskilstuna hemma den 6 januari.

– Förmodligen beror det på att det är många unga lag i serien, och unga lag är ofta bättre på våren, säger Björn Borg.

Borde inte ni också vara det i så fall?

– Vi har väl inte hängt med på det sätt vi borde gjort kanske.

Har ni förtroende för Fredrik Johansson?

– Det är ett märkligt läge att göra förändringar nu med två matcher kvar.

Risken är nu stor att det blir kval neråt. Vad ska ni göra för att försöka undvika det?

– Det finns inget annat än att gå för det nu. Det handlar om inställningen plus att det gäller att plocka ut det bästa ur laget.

Kropps damer spelar mot Skara på lördag i näst sista omgången. En oerhört viktig match med tanke på att Skara också ligger under kvalstrecket på lika många poäng.