Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.

Utan kontrakt. Henrik Palmersjö är en av flera spelare som Oddevolds fotbollsutskott ska prata framtid med den här veckan.

Denna artikel ingår för dig som är kund.

Ingen panik i Oddevold

Med mindre än en månad kvar till julhelgen har Oddevold endast fem spelare kontrakterade i truppen. – Men jag känner ingen panik, säger sportchefen Bjarne Svensson.

Skyttekungen Johan Patriksson, anfallskollegan Andreas Lind, mittbacken Gustaf Granqvist och mittfältaren Albin Pettersson.

Du läser nu en av dina fria artiklar på bohuslaningen.se

Det är spelarna som Oddevold i nuläget har kontrakt med även inför nästa säsong.

Dessutom har nyförvärvet Martin Bäckström, den kvicke högermittfältaren från IK Gauthiod, tillkommit.

Muntliga klartecken

Bjarne Svensson bekräftar också att han har fått muntliga klartecken från Pablo Andersson, Sören Ferm, Sebastian Jaconelli och Andreas Johansson, som samtliga väntas förlänga inom kort.

Patrik Adamczyk, Peter Zwetsloot Isaksson, Mattias Karlsson, Henrik Palmersjö, Jonas Larsson och Jonathan Erlandsson är spelare som Oddevold ska träffa denna eller nästa vecka och som, enligt Svensson, klubben har goda förhoppningar om att få behålla.

Flera funderar

Assisterande tränaren Tony Fylksjö samt spelarna Robert Johansson, Mentor Zhubi och Kim Karlsson funderar alla över framtiden. Fylksjö funderar fortfarande på grund av sin civila situation.

Johansson och Karlsson har tidigare sagt till Bohusläningen att de överväger att sluta.

– Dom har definitivt inte sagt nej till oss ännu och vi vill prata med dom först, säger Svensson.

Sedan tidigare är det klart att Joakim Jensen slutar och blir spelande tränare i IFK Uddevalla, att Tom Ekliden lägger av helt med fotbollen, Angelo Vega går till IFK Uddevalla och att Tobias Johansson och hans familj flyttar till Karlstad där det blir spel i Carlstad United.

Svensson blev överraskad av Vegas övergång till IFK Uddevalla:

– Ja, vi satt ner och pratade med Vega och skulle träffas igen. Men under tiden blev han klar IFK, säger Svensson.

Angelo Vega har tidigare berättat för Bohusläningen att han inte kände spelglädje i Oddevold under den föregående säsongen och att IFK Uddevalla ordnade ett arbete till honom. De faktorerna blev avgörande.

Olika åsikter

Tobias Johansson sa till Bohusläningen i samband med övergången till Carlstad United att han inte hört något från Oddevold. Bjarne Svensson är av annan åsikt:

– Jag träffade Tobias och sa att jag skulle höra av mig om ett par tre veckor och en vecka senare blev han klar för Carlstad United.

Bohusläningen berättade nyligen om att Andreas Lind uttalat sig till Folkbladet att han var osäker på om han blev kvar. Men Bjarne Svensson bekräftar nu att Oddevold talat med Lind som inte har några avsikter att flytta.

Fansen är otåliga

Det har i olika forum riktats kritik mot klubbens Fotbollsutskott när det gäller arbetet med förlängning av kontrakterade spelare. Flera anser är det för utdraget.

– Det är engagerade supportrar som inte riktigt vet hur det är. Dom känner mycket för föreningen och vill mycket, men sånt här tar tid. Det är bara att titta på andra lag som är i samma situation.

Så du är inte orolig?

– Nej. Jag känner ingen panik. Det känns oerhört bråttom för många. Jag vet inte varför. Vi har ju till den 31 mars på oss.