Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.Nyheter med närvärde

1/6

Intensivt snöfall över Bohuslän

Ett intensivt snöfall har dragit in över hela Bohuslän med uppåt 5 centimeter nederbörd. Men pass på – ishala vägar väntas framåt natten.

Under tisdagsförmiddagen drog en varmfront med ett intensivt snöfall in över Västra Götaland och pudrade Bohuslän i vitaste vitt. Meteorologen Ian Engblom på Forcea utlovar ett kort men intensivt snöfall.

– Det var lite oklart när det skulle dra in och det har kommit någon timme tidigare än väntat. Det blir ett kortvarigt men intensivt snöfall. Hela landskapet har fått ta del av snön men mängden skiljer sig mellan 1-2 centimeter i norr och 2-3 i söder, säger han.

Mer snö kommer

Som mest spår forcera att det kan komma 5 centimeter snö under några intensiva timmar fram till eftermiddagen då det ska vara över, men redan på onsdag morgon kan den vara tillbaka.

– Snövädret väntas dra bort under den sena eftermiddagen eller kvällen och då får vi temperaturer kring nollan. Men redan i morgon bitti kan det komma ytterligare påfyllning, särskilt i norra och östra Bohuslän Närmast kusten är det nog för varmt, säger han

För den som hoppas på att hinna göra en och annan snögubbe eller bara njuta av nöjet med att skotta snö så får man enligt Ian Engblom skynda sig.

– Ganska mycket snö kan få ligga kvar under natten och onsdag morgon, sedan försvinner den troligen då det ska bli varmare temperaturer och regn under onsdagen.

Besvärlig trafik

Snöns medför inte bara vackra vyer och glada barn, Ian Engblom passar på att varna för att det kan bli besvärligt i trafiken.

– Det kan bli stora problem det närmaste dygnet. Snön kom lite överraskande så det är nog många som inte är beredda på snö. Vägtemperaturen i hela Bohuslän ligger på minussidan så det finns en stor risk att det fryser på och blir ishalka på vägarna.

Och det är inte bara snön som ställer till det på vägarna.

– När snöovädret drar bort ikväll så fortsätter minusgraderna och fuktig luft drar in med frostutfällning som följd, så man får ta det lugnt.

För den snö som mot förmodan ligger kvar på torsdagen finns det gott hopp för då blir vädret åter kallare med hala vägbanor som följd.