Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.Nyheter med närvärde

Bäst i Europa. Kroppsmålvakten Sofie Börjesson blev Europamästare för F17-lag och har fortfarande svårt att förstå det.

Denna artikel ingår för dig som är kund.

"Jag har inte fattat att guldet är mitt"

Sofie Börjesson vaknade som finalist. Hon somnade som europamästare. – Jag har inte fattat att guldet är mitt, säger Kroppsmålvakten.

På söndagen tog svensk handboll ytterligare en triumf när F17-landslaget blev europamästare. Guldmedaljen kom efter en sensationell finalseger mot Ryssland med 26–24 (13–12).

Du läser nu en av dina fria artiklar på bohuslaningen.se

Den blir ännu mer häpnadsväckande med tanke på hur det såg ut när de båda länderna möttes i gruppspelet tidigare under turneringen. Då blev Sverige utspelat och föll med 17–27.

Några dagar senare hade Sverige fått revansch. En gruvlig revansch.

– När vi mötte dem första gången klaffade ingenting. Men vi kände att vi skulle kunna ha en chans i finalen och då var vi ju betydligt mer taggade.

Storspelande Sofie

Sofie Börjesson storspelade när Sverige besegrade Kroatien med 32–23 i en direkt avgörande match till semifinal. Men i finalen satt hon på bänken och såg Joumana Chaddad växa ut till en matchhjälte. Börjesson kom in på en straff, men fick aldrig göra något längre inhopp som i flera tidigare matcher.

– Det var jättenervöst. Klart man ville spela, men det är ju som det är. Det är bara att heja på, säger hon till Bohusläningen.

Hur firade ni segern?

– Vi var på bankett på kvällen med de andra lagen. Men vi åkte hem och sov tidigt. Vi var så trötta och så skulle vi upp klockan fyra på morgonen för att flyga till Köpenhamn och sedan ta tåget hem.

I och med framgången är det svenska laget kvalificerat till VM i Makedonien och ungdoms-OS i Kina nästa år.

Men först väntar spel med Kroppskultur. Närmast på tur står Flickträffen i Uddevalla kommande helg.