Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.

Denna artikel ingår för dig som är kund.

Jakob Olsson klar för Ljungskile

Ljungskile har gjort klart med ytterligare ett nyförvärv. Det är Jakob Olsson, senast från norska Sandnes Ulf, som skrivit på för klubben.

I natt stängde det svenska transferfönstret. I förra veckan sa tränaren Tor-Arne Fredheim till Bohusläningen att det förmodligen inte skulle bli något mer nyförvärv i år. I går efter segermatchen mot Falkenberg antydde han dock att det kunde vara fler spelare på väg in. Dock utan att nämna några namn. Men nu är det alltså klart att det är den 22-årige forwarden och Orustsonen Jakob Olsson som ansluter till truppen. Det blev klart sent på söndag kväll.

Du läser nu en av dina fria artiklar på bohuslaningen.se

Jakob Olsson har tidigare spelat i både Gais och Öis men kommer nu närmast från den norska klubben Sandnes Ulf i den högsta divisionen i Norge. Hans moderförening är Myckleby IK. Förra säsongen gjorde han 14 matcher från start med Gais och svarade för sju poäng.

– Han är ung och fortfarande utvecklingsbar. Avslut med båda fötterna, snabb och fräck poängspelare, säger LSK:s tränare Tor Arne Fredheim.

Värvningen går också helt i linje med Ljungskiles ambitioner att värva lokala förmågor.

– Vi har haft ögonen på honom en längre tid. En av anledningarna till att vi vill ha honom är att han kommer från närområdet, säger Fredheim.

– Det kan ju tyckas märkligt att vi släpper iväg en spelare till en seriekonkurrent, men vi har helt enkelt inte råd med Jakobs lön, säger Gais sportchef Jonas Lundén till klubbens hemsida.

Jakob Olsson kommer till Ljungskile på onsdag, tränar sitt första pass på torsdag och är spelklar till matchen mot Assyriska på söndag.