Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.

Missar EM. Jenny Alm är knäskadad och missar EM i Serbien i december.

Denna artikel ingår för dig som är kund.

Jenny Alm missar EM

Sävehofs skytt Jenny Alm är knäskadad och missar EM i december. Hon finns inte med i den reducerade trupp som förbundskaptenen Torbjörn Klingvall presenterade på måndagen.

Därmed missar hon sitt andra mästerskap i rad.
I förra veckan tog förbundskaptenen Torbjörn Klingvall ut en bruttotrupp till EM i Serbien. Den innehöll 28 spelare varav tre spelare bördiga från Kropps, Jenny Alm (Sävehof), Lina Karlsson (Västerås) och målvakten Johanna Bundsen (Sävehof).
Men på måndagen försvann både Alm och Bundsen när Klingvall bantade truppen till 21 spelare som ska spela Möbelringen cup i Norge 23-25 november. Där står Frankrike, Norge och Danmark för motståndet.
Därmed missar Jenny Alm sitt andra raka mästerskap. Hon kom inte med till OS i London i somras och nu blir det heller inget EM. Orsaken är att hon skadade knät så illa i Champions League-matchen mot ungerska FTC i söndags att hon blir borta mellan tre och sex veckor.
– Jenny Alm skulle varit med bland de 21 spelarna men skadade ledbandet i knät, säger Torbjörn Klingvall till aftonbladet.se.
EM avgörs i Serbien 4-16 december och tills dess ska truppen bantas till 16 spelare. Den enda spelaren som är kvar i truppen med ett förflutet i Kropps är Lina Karlsson. Västeråsspelaren leder just nu skytteligan i elitserien på 58 mål och har en starkt säsong bakom sig så här långt. Om hon kommer med bland de 16 som spelar EM bestäms först strax innan mästerskapet.
I EM spelar Sverige i samma grupp som Danmark, Makedonien och Frankrike.  (TT/Bohusläningen)

Du läser nu en av dina fria artiklar på bohuslaningen.se