Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt Bohusläningen
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut

Julljuspromenad i Uddevalla för välgörenhet

För åttonde året i rad genomförs julljuspromenaden i Uddevalla. Promenaden syftar till att tillsammans göra Uddevalla vackrare, men även att ta hand om dem som är i utanförskap.

Uddevalla Energi startade 2013 julljuspromenaden i Uddevalla. Första året bestod promenaden av tre ljuskreationer – Snögubbarna i Bäveån, röda hjärtan och snöflingorna.
Året därpå var gymnasielever med och tog fram pepparkaksgubben, julgranen och ett elskåp klätt som en julklapp. 2015 byttes julklappen ut mot en cykel och en älg tillkom i Hasselbacken. 2016 blev nytillskottet en ekorre och 2019 tillkom räven. Från den 19 november kan du vandra den magiska, ljussmyckade promenaden längs med stadens gator.

En upplysande promenad genom Uddevalla

Syftet med julljuspromenaden är att lysa upp Uddevalla och skapa en magisk stämning för alla invånare i juletid. Julljuspromenaden är ett samarbete mellan tidningen Bohusläningen och Uddevalla Energi. Gunilla Håkansson, chefredaktör på Bohusläningen, och Fredrik Jostby, marknadschef på Uddevalla Energi, ser båda fram emot att själva få uppleva det gnistrande promenadstråket.

– Att sprida ljus över staden, både bildligt och bokstavligt talat, är förstås något som Bohusläningen gärna vill göra. Därför är vi glada att kunna vara med och stötta Julljuspromenaden även i år, när många har det extra tufft säger Gunilla Håkansson, chefredaktör Bohusläningen.

– Julljuspromenaden är ett sätt för oss att ge tillbaka till Uddevalla. Att hjälpa dem som är mest utsatta är viktigt för oss, speciellt i år då vi vet att fler än någonsin behöver stöttning. Ett annat syfte är att sprida kunskap om el. Elbelysning med LED-lampor är det bästa och säkraste sättet att skapa julstämning och lysa upp vintermörkret säger Fredrik Jostby, marknadschef på Uddevalla Energi.

Ett energigivande syfte

I en tid när familjen står i centrum är det också viktigt att tänka på dem som inte har några närstående eller vänner att besöka. I år kanske möjligheten att träffa sina nära inte ens finns pga den pandemi vi alla påverkas av på något sätt. I det perspektivet får Saronhuset en viktig roll för många ensamma. Att skänka pengarna till deras verksamhet är vårt sätt att visa att vi bryr oss om alla. Tidigare år har vi haft omröstningar kring Julljuspromenaden där Uddevalla Energi och Bohusläningen skänkte 20 kr per röst till Saronhuset. Men på grund av dessa ovanliga tider har vi valt att skänka 25 000 kr direkt.