Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt Bohusläningen
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
Ser positivt på framtiden. Kalle Olsson gjorde sin poängbästa säsong i SHL. Nu står det klar att han blir Örebro trogen minst en säsong till.

Kalle Olsson kvar i Örebro

Örebros säsong i SHL blev inte riktigt vad laget hoppats på. Munkedals-sonen Kalle Olsson ser dock positivt på framtiden och signerade nyligen ett nytt kontrakt med klubben.

Redan efter fyra omgångar av SHL så valde huvudtränaren Kent Johansson att kasta in handuken. Då hade laget redan hunnit förlora tre matcher. Efter det fortsatte laget att bjuda på ojämna prestationer under hela säsongen.

– Vi spelade inte bra i början, hittade ingen rytm i spelet. Vi kom aldrig uppåt i tabellen helt enkelt. Sedan blev det lite kaos tidigt när "Kenta" valde att hoppa av. Den mentala biten kändes tung under säsongen, säger Kalle Olsson.

För Kalle Olsson personligen gick säsongen desto bättre. Forwarden stod för sin poängbästa säsong i SHL och noterades för 16 poäng på 45 matcher, fördelat på sex mål och tio assist.

– Det känns dumt att säga att det gick bra för mig med tanke på hur det gick för laget. Men jag fick mycket förtroende i alla spelformer och gjorde en del poäng. Jag är ganska nöjd med min insats ändå, säger Olsson.

Inför kommande säsong har Örebro valt att gå skilda vägar med en rad spelare, bland annat har den profilstarka målvakten Julius Hudacek lämnat klubben. Trots att det fortfarande är många luckor att fylla så tycker Kalle Olsson att det ser ganska bra ut. Han berättar att de har en stomme med spelare som spelat många år i Örebro men att det måste in mer spetskompetens i laget.

En annan viktig komponent för Örebro är att tränaren Niklas Sundblad blir kvar i klubben. Kalle Olsson beskriver Sundblad som en hård och ärlig tränare som kör raka rör. Något som Örebro kan behöva efter turbulensen som varit i föreningen.

För Kalle Olsson väntar nu annars en lång försäsong, med många tunga och jobbiga fyspass. Allt för att laget ska komma så väl förberedda som möjligt tills nästa säsong. Men med ett SM-slutspel i full gång så råder det ingen tvekan om vad Olsson helst hade gjort just nu.

– Man ser alla heta slutspelsmatcher just nu, då är det klart att man skulle vilja vara där och spela. Jag känner en riktigt stor revanschlust inför kommande säsong, säger Kalle Olsson