Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.Nyheter med närvärde

Denna artikel ingår för dig som är kund.

Kent Johansson behövs i Europaparlamentet

Snart är det val till Europaparlamentet. Där avgörs många frågor som är viktiga för västsvenska företag och industrier. Mycket få kandidater från vår region finns bland toppkandidaterna.

De flesta partier toppar sina listor med kandidater från Stockholm.

Du läser nu en av dina fria artiklar på bohuslaningen.se

I EU:s industriutskott finns en svensk. Det är Kent Johansson (C) och han har dessutom kunskap och erfarenhet av arbetsmarknaden i Västsverige. Han är uppvuxen i Skara. Kent Johansson har ett djupt engagemang för folkbildning och kulturfrågor. Han har bland annat varit ordförande för Studieförbundet Vuxenskolan i Västsverige och han är ordförande för Nordiska Folkhögskolan i Kungälv.

Kent Johansson är mest känd som tidigare regionråd för Centerpartiet i Västra Götaland. Det var han som ledde arbetet med att stärka vår region efter Saab-krisen 2008 och det var som förhandlade fram resurser till Västsvenska paketet, satsningarna på 45:an och järnvägssatsningar mellan Göteborg och Trollhättan. Kent Johansson har sett till att Bohusbanan fått ökade resurser genom åren så att fler än någonsin kan pendla med tåg mellan exempelvis Uddevalla och Göteborg.

Nu är han ansvarig i Europaparlamentet för förhandlingar kring EU:s forskningsprogram Horizon 2020. Det är världens största forskningsprogram och därifrån behöver västsvenska företag och industrier få fram resurser för sin produktutveckling de närmaste åren.

Det kan Kent Johansson hjälpa till med om han blir omvald till Europaparlamentet den 25 maj.

Kristina Jonäng (C)

Ljungskile