Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt Bohusläningen
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut

KLART: Världscupfinaler till Scandinavium: "Skitkul"

Göteborg och Scandinavium kommer stå som värd för världscupfinalerna i både hoppning och dressyr 2021. Det stod klart under FEI:s årsmöte i Tokyo. – Skitkul att vi fick det här, säger Gothenburg Horse shows tävlingsledare, Tomas Torgersen till GP.

I dag blev det klart att Göteborg har lyckats landa ytterligare ett stort häst-event. Under 2017 kommer staden som vanligt erbjuda alla hästälskare Gothenburg Horse Show, men man kommer också arrangera EM i hoppning, dressyr, körning och dressyr för ryttare med funktionsnedsättning.

Och nu har staden tilldelats ytterligare en stor tävling. Efter Internationella ridsportförbundets årsmöte i Tokyo står det klart att Scandinavium kommer stå som värd när världscupfinalerna i dressyr och hoppning avgörs 2021. 

Tomas Torgersen, general för Gothenburg Horse Show, är stålande glad över beskedet.

– Vi fick veta det i morse, det är skitkul att vi fick det här. Jag är verkligen jätteglad. 

Varför tror du att Göteborg får arrangera ännu en stor hästtävling? 

– Vi har gjort Gothenburg horse show i 40 år och vi har ett jättestort förtroende hos internationella förbundet. De vet att vi levererar evenemang som fungerar sportsligt och på alla andra sätt. Dessutom har vi en kunnig och duktig publik som fyller läktarna. 

Han fortsätter: 

– Det här är otroligt kul och inspirerande. Nu jobbar vi med Gothenburg Horse Show och sedan är det EM i sommar, men det är skönt att även efter det kunna sätta nya mål. Många arrangörer brukar ju prata om att det blir en tomhet när ett stort mästerskap är avklarat, men det slipper vi, haha. Så det är fantastiskt att vi fick det här beskedet redan nu. 

Och han menar att Sveriges andra stad internationellt blir allt mer omtalad i hästsportkretsar. 

– Göteborg har blivit som ett begrepp i hästvärlden.  

2021 är också det år då Göteborg firar 400 år. Och tävlingsledaren öppnar för att det därmed blir en extra hård satsning på eventet. 

– Vi har gjort många världscupfinaler, men den här ska bli den häftigaste någonsin!