Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.Nyheter med närvärde

Denna artikel ingår för dig som är kund.

Kris ska lindra buset i Färgelanda

Den senaste tiden har flera boende i Färgelanda centrum vittnat om ungdomar som härjar i centrum nattetid. Nu kommer Färgelanda kommun att anlita organisationen Kris för att få ordning på problemen.

Igår informerade kommunchefen Jan Eriksson kommunstyrelsen om att han tänkte anlita Kris (Kriminellas revansch i samhället) under en månads tid. Detta för att för att få ordning på problemen med ungdomar som har nattliga mopedrace med soptunnor och för oväsen. Åtgärden kommer att kosta 25 000-30 000 kronor.

Du läser nu en av dina fria artiklar på bohuslaningen.se

– Vi har anlitat Kris tidigare och de har varit väldigt bra på att få en dämpande effekt, berättade Jan Eriksson.

Kris är inga vakter utan deras roll kommer att vara att prata med ungdomarna och vara närvarande i centrum när buslivet sker. Föreningen, som har lokalavdelningar över hela landet, består av före detta kriminella som nu slagit in på den hederliga banan.

– Jag har hört uppgifter om att det varje natt mellan 00.30-01.30 pågår mopedtrafik på torget i Färgelanda, berättade Kenneth Carlsson (FP), kommunstyrelsens andra vice ordförande.

Flera försök att få till stånd nattvandring i Färgelanda har inletts.

– Det kom många nattvandrare när det var disco, men annars är det väldigt svårt att få föräldrar att ställa upp, sade fritids-och kulturchefen Krystyna Skjelfoss.