Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.

Heid nästa? Lina Barksten kan vara på väg att lämna Kroppskultur för Göteborgsklubben, som är ett av flera tänkbara alternativ. Även Carolina Järlstam är aktuell. (Arkivbild)

Kropps Dam räckte inte till mot Önnered

Kropps föll tungt mot Önnered med 29–18 (18–12) i ÖHK-hallen.

– Vi förlorade mot ett bättre lag, säger tränaren Fredrik Johansson efter matchen.

I och med förlusten har Kropps sju raka utan seger i Allsvenskan. Det var hemmalaget som förde spelet med bra fart och tyngd i anfallsspelet i första halvlek.

Kropps stod upp bra i 25 minuter och hade bra koll på Önnereds vassa målskyttar. De sista fem minuterna var mindre bra från Kropps sida.

Laget tog inte hemlöpet ordentligt och Önnered kunde gå till halvtidsvila med sex bollar i ledning.

– Jag tycker att vi gjorde en relativt bra insats i första halvlek. Försvarsmässigt såg det ganska bra ut och vi hade bra koll på Önnered fram till 25:e minuten, säger Fredrik Johansson.

Började bra

Kropps började bra i andra halvlek och fick stopp på hemmalagets skyttar. Önnered gjorde bara ett mål under de första tio minuterna i andra.

Kropps spelade skapligt anfallsspel men skärpan saknades vid flera tillfällen. Hemmalaget var betydligt effektivare i sina avslut och straffade gästerna med tre raka mål.

Kropps räckte inte hela vägen i andra halvlek och föll med elva bollar mot nya serieledarna Önnered. Hemmalaget var överlag det bättre laget under matchen och vann rättvist.

– Nu är det bara att se framåt och kämpa hårt på kommande träningarna, säger Fredrik Johansson.

Det återstår två omgångar i Allsvenskan och Kropps ligger på kvalstrecket med 17 inspelade poäng. Kropps spelar sin nästa match hemma mot Skara lördagen den 2 mars.

Hur ser du på kommande matchen mot Skara?

– Det blir en tuff match. Både vi och Skara befinner oss på kvalstrecket och båda lagen vill vinna.

På grund av elektroniskt fel i sekretariatet i ÖHK-hallen finns inga målskyttar att rapportera.