Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.

The Hard Rolling Daddies står för Rockabilly i Grottan på Hotel Carlia på lördag. Bild: Raymond Mosken

Ännu en helgdag att fira med festligheter

På Trettondagsafton gör många slag i saken och tar sig ut på lokal, och det finns en hel del ställen att besöka. För artonde året i rad är det Rockabilly i Grottan.

För den som inte vet så firades Jesu födelsedag den 6 januari under fornkyrkans tid. Nuförtiden anses Trettondagen avsluta julen, även om Tjugondag knut också är en svans till vinterns högtid. I Sydeuropa inleds karnevalsäsongen. Förr i tiden drog ungdomar i Norden ut och tiggde mat och dryck till sina festligheter under Trettonhelgen.

Rockabilly på Grottan

Men nu kan man festa ute på lokal istället. På lördag står norska The Hard Rolling Daddies för Rockabilly i Grottan på Hotel Carlia i Uddevalla. Då kommer gitarristen Anders Westhagen, ståbasisten Frank Reiten och trummisen Ole Evensen dit, veteraner på den norska rockabillyscenen. Men konstellationen The Hard Rolling Daddies är relativt ny.

De kör 50-talsrock'n roll och rockabilly med en touch av country och rhythm'n blues, och mixar eget material med klassiker av Elvis och Gene and Eddie.

På scenen denna kväll står även småländska Buckersfield som består av tre tjejer och tre killar.

Från hiphop till Simon & Garfunkel

Det finns fler ställen att besöka denna afton. GG/Guldsmedsgården ordnar dunderpartaj, Mortens laddar för en grym fest och Varvet by Butlers kör med hiphop-gung av husets dj Adam Gozdzik.

På Skaftö Folkets hus blir det tolkningar av Simon & Garfunkel. Det är duon Pommac med Pontus Gustafsson på sång och gitarr och Marcus Olsson på piano och stämsång som står för underhållningen.

Vill man fira själva Trettondagen på söndag, är det dags för Trettondagskonsert på Östraboteatern igen, med artisterna Otto Falk, Sofia Geidvik, Tomas Hiding och Moa Norén Monus, ackompangerade av FUN Quartet XL. Arrangör är Lions Club Uddevalla, och allt överskott går till Lions Cancerfond Väst.