Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Årets "Musikhjälpen" ska samla in pengar för att ge barn och vuxna med funktionsnedsättning tillgång till skola, vård, stöd och hjälp. Arkivbild.

Årets tema för "Musikhjälpen" avslöjas

Alla har rätt att funka olika. Det är "Musikhjälpens" budskap i år. I ett pressmeddelande skriver Sveriges Radio att personer med funktionsnedsättning är en av världens mest diskriminerade grupper.

"Utbildning är avgörande för att komma ur fattigdom och utsatthet, men enligt uppskattningar går 9 av 10 barn med funktionsnedsättning inte i skolan".

Pengarna som samlas in genom årets "Musikhjälpen" går därför till att ge barn och vuxna med funktionsnedsättning tillgång till skola, vård, stöd och hjälp.

I år sänds "Musikhjälpen" från Lund. Glasburen som programledarna bor i under veckan placeras på Stortorget och direktsändningen pågår den 10–16 december i radio och tv.

Vilka som leder insamlingen presenteras senare i år. I fjol leddes programmet av Molly Sandén, Kalle Zackari Wahlström och Farah Abadi, och temat var "Barn är inte till salu". "Musikhjälpen" är ett samarbete mellan P3 Sveriges Radio, Sveriges Television och Radiohjälpen.