Nicole Falciani, programledaren för ”Paradise hotel”.
Nicole Falciani, programledaren för ”Paradise hotel”. Bild: Anders Wiklund/TT

Övergreppen i ”Paradise hotel” utreds av åklagare

En förundersökning har inletts efter de misstänkta sexövergreppen i ”Paradise hotel”. Det bekräftade åklagare på torsdagen.

ANNONS
|

Det var i början av veckan som Expressen rapporterade om att en av de manliga deltagarna i årets ”Paradise hotel”, Toby Johnson, kan ha gjort sig skyldig till sexuella övergrepp, eventuellt våldtäkt i ett fall, mot två kvinnor i ”Paradise hotel”-huset.

På Instagram skrev Toby Johnson i ett inlägg att hans beteende var ”fruktansvärt och vidrigt” och att han ”mår skit varje dag”.

Inspelningarna och de befarade övergreppen skedde i höstas i samband med inspelningen av årets säsong av ”Paradise hotel” men polisanmäldes först på onsdagen av mediebolaget Nentgroup och de båda kvinnorna.

LÄS MER:Nu har ”Paradise hotel” blivit för ”real” för reality-tv

– Det känns bra att produktionen agerar nu. Men jag önskar att de hade reagerat mer kraftfullt tidigare, har den utsatta deltagaren Jennifer Paatere tidigare sagt till GP.

ANNONS

På torsdagen kunde DN berätta om att åklagare nu har inlett en förundersökning för att utreda vad som har hänt.

– Nu ska vi höra målsägandena för att lyssna på deras berättelser och sedan tar vi ställning till fortsatta utredningsåtgärder, säger kammaråklagare Charlotte Frisack Brodin som är förundersökningsledare i en kommentar.

LÄS MER:Advokaten om ”Paradise Hotel”: ”Troligtvis åtal”

Enligt åklagaren ska förhören med de inblandade ske så snart som det är möjligt men ingen person är ännu delgiven misstanke om brott.

Dagens åklagarbeslut om att inleda en förundersökning kommer två dagar efter det att mediebolaget Nent stoppat sändningarna av ”Paradise hotel” med anledning av händelserna.

LÄS MER:Efter misstanke om sexbrott – ”Paradise hotel” stoppas

Missa inget från GP Kultur!

Nu kan du få alla våra kulturnyheter, reportage, debatter och recensioner som en liten notis direkt till din telefon genom att klicka på följ-knappen vid taggen Kultur. I mobilen finner du den under artikeln och på sajt överst till höger om artikeln.

ANNONS