Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Michelle Meadows och Per Andersson spelar huvudrollerna i "Katsching – lite pengar har ingen dött av". Pressbild.

Överklasspar på väg mot personlig konkurs

Ann-Sophie och Philip Drakenmun visar upp sitt lyckade liv genom skimrande Instagram-filter, planerar årets stora fest och lever lyxliv. Men under den välpolerade ytan i SVT:s nya komediserie "Katsching – lite pengar har ingen dött av" puttrar en personlig konkurs.

- Serien handlar egentligen om egoism, hur vi lever i dag i vår lyxiga i-landsvärld. Det blir en paradox: ju lyxigare liv man lever desto mer tänker man på sig själv. Och det finns något roligt i det, säger Per Andersson som spelar Philip Drakenmun och även har varit med och skrivit manus tillsammans med Håkan Johnsson.

Inkompetent riskkapitalist

Komediserien kretsar kring överklassparet Ann-Sophie (Michelle Meadows) och Philip Drakenmun. Varje år arrangerar de en stor kärleksfest för att visa vännerna hur lyckliga de är och i år har Ann-Sophie bestämt att festen ska ha Narnia-tema.

Samtidigt har Ann-Sophie överlåtit familjeföretaget till Philip, som utan hennes vetskap, håller på att köra det i botten. Han är nämligen en synnerligen inkompetent riskkapitalist. Svärfar John (Jan Modin) tror att svärsonen gör ett toppenjobb och Ann-Sophie spenderar pengar som om det inte fanns någon morgondag.

"Det blir så fel"

Philip sitter alltså i en riktig rävsax.

- Han vill så väl men det blir så fel. Hans fru är född in i överklassen och är van vid att alltid ha pengar runt sig, så han kan inte säga till henne att allt är på väg att gå åt helvete, säger Per Andersson.

"Katsching – lite pengar har ingen dött av" har premiär i SVT1 den 20 april.