"Det blir förstklassig komedi från högstadieelever"

Fram med fredagssnacks, papper och penna! Om knappt en vecka kommer Bohusläningens kulturredaktion tillsammans med Kulturskolan i Uddevalla att livesända ett filmquiz på Facebook. Det är teatereleverna som står för skådespeleriet och det bjuds på teater, film och frågesport i ett.

ANNONS

Det har varit ett speciellt år för Kulturskolans teaterelever. Efter årsskiftet började de ha lektioner på distans och den pjäs som de jobbat med under hösten sköts fram.

– Planen var att spela pjäsen innan sportlovet, men nu blev det ju inte så på grund av nya restriktioner. Då började vi spåna vi lite kring andra projekt vi kunde göra i stället och som skulle funka digitalt, säger Tilda Meissner, teaterlärare på Kulturskolan.

Tilda Meissner, teaterlärare på Kulturskolan.
Tilda Meissner, teaterlärare på Kulturskolan. Bild: Niclas Jonasson

Hon kom då att tänka på Quizadillas, en känd teatergrupp som gör så kallade levande filmquiz där frågorna helt enkelt gestaltas med hjälp av skådespeleri.

– Jag tänkte att det hade varit ett kul projekt att göra med eleverna, tillägger hon.

ANNONS

Eleverna i Kulturskolans teatergrupp nappade direkt på projektidén – och om en vecka kommer ett livs levande filmquiz att livesändas på Bohusläningen Kultur & Nöjes Facebook i samarbete med Kulturskolan.

LÄS MER:Så funkar Kulturskola på distans

Livia Liljeblad Otterholm är en av eleverna som är med och har skapat quizen.

– Jag är ny på teatern så jag har aldrig gjort något liknande förut och det har varit otroligt roligt, säger hon.

Klasskompisen Mira Lindgren håller med:

– När Tilda kom med idén om ett filmquiz började vi direkt spåna på filmer och hur vi skulle tolka dem med hjälp av olika scener. Hela projektet har varit jätteroligt att jobba med trots att det varit på distans och det känns kul att vi har kunnat göra något tillsammans, säger Mira.

De elever från Kulturskolans teaterklass som varit med och gjort filmquizen och pjäserna är (stående från vänster) Emma Esbjörn, Mira Lindgren, Vilmer Jendevi, Izabell Tahini och Livia Liljeblad Otterholm och (sittandes från vänster) Engla Malmin, Emelie Longgren, Ville Törner och Lo Hansson.
De elever från Kulturskolans teaterklass som varit med och gjort filmquizen och pjäserna är (stående från vänster) Emma Esbjörn, Mira Lindgren, Vilmer Jendevi, Izabell Tahini och Livia Liljeblad Otterholm och (sittandes från vänster) Engla Malmin, Emelie Longgren, Ville Törner och Lo Hansson. Bild: Niclas Jonasson

Totalt kommer quizen bestå av tio frågor som gestaltas av eleverna i form av olika pjäser med tillhörande frågor. Enligt Livia och Mira kommer det vara frågor kring filmer inom olika genres.

– Det kommer även bli en hel del överraskningar, så det blir spännande för de som tittar, säger Livia glatt.

Mira instämmer:

– Det kommer finnas något för alla. Om man deltar i quizen kommer man absolut att få uppleva förstklassig komedi från högstadieelever. Och proffsigt skådespeleri förstås!

ANNONS

Filmquizet livesänds fredag 16 april klockan 18.30 på Bohusläningen Kultur & Nöjes Facebook och är öppet för alla att delta.

Filmquiz

Vad: Filmquiz skapat av Kulturskolans teaterelever som genom olika scener och skådespeleri gestaltar olika filmer med tillhörande frågor.

När: Fredag 16 april klockan 18.30

Var: Bohusläningen Kultur & Nöje Facebooksida

Arrangörer: Bohusläningen i samarbete med Kulturskolan i Uddevalla. Evenemanget är öppet för alla.

LÄS MER:Stort intresse när Kulturskolan startar ny cirkuskurs