Lise & Gertrud kommer till Stora salen i Uddevalla Folkets Hus den 14 okt kl 19.00
Lise & Gertrud kommer till Stora salen i Uddevalla Folkets Hus den 14 okt kl 19.00 Bild: Tina Axelsson

Lise & Gertrud gästar Folkets hus i Uddevalla

I oktober kan Uddevallaborna njuta av musik igen i Folkets hus. På scen 14 oktober står den populära duon Lise & Gertrud.

ANNONS

Under snart 20 år har Lise och Gertrud sett i på scen tillsammans. De har bland annat medverkat i de populära tv-programmen ”Lotta på Liseberg”, ”Allsång på Skansen” och ”Så ska det låta” samt uppträtt på Nobelfesten.

Med konserten ”Tack för din musik-Eva Dahlgren och Marie Fredriksson” ger de sig nu ut på turné med Folkets Hus och Parker. Den 14 oktober landar de i Uddevalla för en konsert i Folkets hus.

– Jag är så otroligt glad över detta! För 5 år sedan var jag på Nalen och där såg och hörde jag Lise & Gertrud första gången. Jag blev helt golvad. Vilka fullblodsproffs. Allt är sådan timing, deras trakterande av instrumenten, rösterna, samspelet dem emellan, värme, humor och allvar. Sedan dess har jag försökt få det att passa in med en spelning här, så ÄNTLIGEN!, säger Verksamhetschef Simone Olofsson i ett pressmeddelande.

ANNONS

På turnén med Folkets Hus och Parker dyker de ner i Eva Dahlgren och Marie Fredrikssons låtskatt och igenkänningen, säger de själva, är hög;

”Eva och Maries musik har funnits med oss, sedan vi var småtjejer. Vi längtar efter att sjunga deras sånger och att få möta publiken i vår hyllningskonsert till dessa två svenska stjärnor”

Konserten anpassas efter gällande rekommendationer och riktlinjer. Endast förköp och antalet platser är 50 stycken.