Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt Bohusläningen
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
Författaren Margaret Atwood skriver på Twitter att hon jobbar på en fortsättning på "Tjänarinnans berättelse". Arkivbild.

Atwood skriver fortsättning på succéroman

Läsarna har fått vänta i 33 år, men nu skriver Margaret Atwood äntligen på en fortsättning på sin moderna klassiker "Tjänarinnans berättelse", som blivit en hyllad tv-serie under originalnamnet "The handmaid's tale". Uppföljaren ska utspela sig 15 år efter "Tjänarinnans berättelse", avslöjar den kanadensiska författaren i ett inlägg på Twitter.

Boken går under namnet "The testaments" och historien kommer att berättas ur tre olika kvinnors perspektiv, men det är oklart om första romanens huvudperson Offred kommer att vara en av dem. Atwood skriver att hon har inspirerats av läsarnas frågor när hon jobbat med berättelsen.

"Allt ni frågat mig om Gilead och hur det fungerar är inspirationen till den här boken. Nåja, nästan allt. Den övriga inspirationen är världen vi lever i", säger Atwood i videon som följer med tweeten.

"Tjänarinnans berättelse" utkom 1985 och är en dystopi som utspelar sig i det fiktiva landet Gilead, efter att kristna fundamentalister tagit makten. Den nya romanen har planerad utgivning i september nästa år.