Påskkrim – här är Karins fem bästa tips

Påsken brukar ge några extra dagars ledigt och mycket tid att läsa. För den som älskar påskkrim finns det hur mycket som helst att ge sig på nu. Många pålitliga deckarförfattare men också flera nya har släppt nytt. Här är några tips:

ANNONS
Titel: Albatross

Författare: Anne Cleeves, Albert Bonniers förlag

Ingen fyr

Anne Cleeves är duktig på att beskriva människor i karga miljöer. Landskapet står ofta i fokus och så även i nya serien om polisen Matthew Venn. Mord. Mordgåtan är varken särskilt blodig eller grym utan boken handlar om hur utsatta och svaga människor kan råka ut för grymma handlingar av de som de sitter i beroendeställning till. Återigen ­beskriver Cleeves landskapet mycket vackert.
Titel: Väg 9

Författare: Tina Frennstedt, Bokförlaget Forum

Ingen fyr

Väg 9 är Tina Frennstedt andra bok om cold cases. En kontroversiell författarinna hittas död vid Stenhuvud fyr på långfredagsmorgonen. Kriminalkommissarien Tess Hjalmarsson är tillbaka i fin form och det är riktigt spännande och bra. Dessutom ­inspirerat av verkliga fall.
Titel: Där kräftorna sjunger

Författare: Delia Owens, Bokförlaget Forum

Ingen fyr

Där kräftorna sjunger har legat på New York times bestsellerlista i ett år. Jag förstår varför. Kya blir lämnad av hela sin familj och växer upp i våtmarkerna vid North Carolinas kust. Gripande beskrivet av utanförskap, ensamhet, kärlek, svek och en mordgåta i amerikanska södern.
Titel: Requiem på Dimön

Författare: Mariette Lindstein, HarperCollins Nordic

Ingen fyr

Sektledaren Franz Oswald är tillbaka i en helt fri­stående fortsättning på serien om Dimön och ViaTerra. Oswald är tillbaka efter den stroke han ådrog sig när han räddade unga Julia från en säker död. Nu återvänder han till Dimön med nya planer. Suggestivt och initierat om livet i en sekt.
Titel: Bara ett litet mord

Författare: Carin Hjulström, Bokförslaget Forum

Ingen fyr

Första boken i serien om Säbyholms gröna fingrar beskrivs som en historia inspirerad av Morden i Midsomer. Siri har blivit lämnad av sin mångårige älskare. Hon flyr till sin halvkriminelle brorson som vunnit en handels­trädgård på poker. Där sker mystiska saker, bland annat mord.