Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt Bohusläningen
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
Stefan Edman håller föredrag i Havstenssund fredag 26 oktober Bild: Lasse Edwartz
Stefan Edman håller föredrag i Havstenssund fredag 26 oktober Bild: Lasse Edwartz

Berättelser om Bohuskusten och förvandlande dans på väg

En vanlig uppfattning är att det inte händer något på Bohuskusten när sommaren är slut. Det är fel. Det händer saker på flera olika håll. Man kan bli tvungen att välja. Som på fredag 26 oktober.

Då kan man bli stående som åsnan mellan hötapparna om man lockas av både dans och natur. För den kvällen slår Havstenssunds Folkets Hus upp portarna för författaren och debattören Stefan Edman samtidigt som danscentret på Vitlycke välkomnar till offentlig föreställning.

Stefan Edman håller föredrag och visar bilder utifrån sin senast bok , "Bohuskusten förr och nu: världens sjunde skönhet”. För orden svarar han själv, fotografierna är tagna av Jan Töve.

En bit i landet från Havstenssund, granne med Vitlycke museum, finns danscentret som erbjuder både repetitionstid och lokaler i lugn och ro för dansare från jordens alla hörn men också bjuder in publik.

Fredagskvällen är ett sådant publikt tillfälle. Artisten Aiina Aïon visar sitt verk ”Metamorphoses - the forgotten art of transformation”. Aiina Aïon är en konstnär som rör sig mellan olika genrer och utforskar förvandlingen, människans förmåga att förändras, med utgångspunkt i den grekiska mytologins metamorfoser och tanken att förvandlingsförmågan är underutvecklad hos människan. Hon tar den japanska dansformen butoh till hjälp för att utforska kroppens och sinnets förmåga att förändras. Temat beskrivs som den moderna människans kamp med sig själv, sin roll och en förlorad närhet till naturen.