Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt Bohusläningen
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
Tomtenissar på besök på söndag på Bohusläns museum.  Bild: Big Wind
Tomtenissar på besök på söndag på Bohusläns museum. Bild: Big Wind

Biljettrusning till populär julshow för barn

Big Winds julshow Bjällerkling var så populär att de fick sätta in extra föreställning på söndag. Nu är båda showerna slutsålda.

"Tomtenissar fnissar. Julkorven är på rymmen. Vad är det som klingar och klampar i sena timmen?". Mer än så får vi inte veta om Big Winds julshow när den presenteras i Uddevalla kommuns barnkulturprogram, men trots det blev det biljettrusning när biljetterna släpptes den 20 november. Därför blev det bestämt att en extra föreställning skulle sättas in. Nu har båda showerna sålt slut.

– Vi är så glada att så många vill sjunga och sätta i gång vintertraditionerna ihop med oss. Det är en härlig känsla att göra några få rörelser med händerna och höra hela publiken börjar sjunga samma sång, säger producenten Matilda Magnusson.

Hon berättar lite mer om föreställningen och Big Wind;

– Big Wind är ett turnerande teatersällskap som utgår ifrån Konstepidemin i Göteborg. Kring Jul samlas de som hinner i Big Winds ensemble, och gör sin traditionsenliga julföreställning Bjällerkling. Inget år är det andre likt, ny ensemble och nya nummer varje år, men favoriterna finns alltid kvar. Musik, dans, teater och lång erfarenhet är ingredienserna.

Big Wind gör föreställningar framför allt för förskola och lågstadiet men också bejublade familjeföreställningar.

Föreställningen Bjällerkling riktar sig till barn i åldern två till tio år. På söndag spelas den klockan 11.00 (slutsåld) och 14.00 (slutsåld). Samarrangemang med Uddevalla kommun, kultur och fritid.