Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.

Staffan Davidsson är en av författarna i år men han har också hjälpt till med de tekniska bitarna. Bild: Staffan Davidsson

Björn Ranelid och Viveca Lärn till Sommarbokmässan

I helgen är det dags för årets Sommarbokmässa i Lysekil. Namn som Björn Ranelid och Viveca Lärn finns med på listan men även deckarförfattaren Staffan Davidsson.

Finns det något mer avslappnande än att ligga på en rosa klippa utanför Lysekil och läsa en bok? Kanske är det att få träffa författaren till den som skrivit romanen.

Under lördagen är det dags för Sommarbokmässan i Lysekil. Ett 40-tal författare med Björn Ranelid och Viveca Lärn i spetsen står redo att träffa läsarna. Några av dem kommer även att gå upp och berätta om sig själva och sina böcker.

– Schemat för dagen är fortfarande lite hemligt, berättar författaren Staffan Davidsson.

Han är en av författarna som kommer att vara på plats med sina deckarromaner om västkusten.

– Jag tar med mig farsan också, han är inspiration för en av karaktärerna i böckerna.

Ansvarar för den tekinska biten

Utöver sitt författardeltagande har Staffan Davidsson även varit med och arrangerat evenemanget.

– Jag har hjälpt till med det tekniska, resten sköter Hasse.

Hasse Ekbrand, initiativtagare till Sommarbokmässan och huvudansvarig för alltihop. Enligt Staffan Davidsson är han en eldsjäl i Lysekil som helt enkelt måste nämnas.

På frågan om vem han ser mest fram emot att träffa under lördagen svarar Staffan Davidsson skrattandes:

– Ranelid känns det ju som att jag borde säga. Men jag blir så glad när jag träffar Hasse att jag faktiskt vill träffa honom mer än Ranelid.

Författare på plats:

Björn Ranelid, Viveka Lärn, Ramona Fransson, Peter Thordén, Anders Jacobsson, Staffan Davidsson, Louise Linblom, Stefan Edman, Anders Broman, Ingegerd Johansson, Margareta ­Johansson, Christer Johansson, Mikael Nabrink, Philip Thorsson, Lennart Brohed, Terje Fredh, Sten H Larsson, Linda Lundgren, Sverre Lundgren, Elaine Nordgren, Elisabeth Hansson, Marja Bourond, Ingla Nilsson, Anna-Karin Rosengren, Anna Jakobsson, Inger Hansson, Erling Larsson, Conny Åquist, Henrik Harnevie, Olle Ahlstedt, Anneli van ­Roijen, Ingalill Andreasson, Gunnel Emia Solgärde, Jenny Alm Dahlgren och Benny Ottosson.