Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.Nyheter med närvärde

Denna artikel ingår för dig som är kund.

Bluesrockig dotter med groove gästar Bastionen

Musiken har Tove Gustavsson haft med sig hela livet, som dotter till bluesmusikern Kjell Gustavsson. När hon gästar bluesföreningen på lördag är det dock under eget namn och med pappa som ackompanjatör.

Med en pappa som musiker ligger det nära till hands att tro att 25-åriga Tove Gustavsson också har spelat musik hela livet.

Du läser nu en av dina fria artiklar på bohuslaningen.se

– Faktiskt inte. Har varit med pappa på spelningar, men det var först för fyra år sedan som jag började satsa på musiken och att sjunga. Sedan släppte jag en skiva 2017 och började spela runt och få uppskattning, berättar Tove som före 2017 främst satsade på skådespeleriet.

Bakgrunden till turnén är inte konstigare än att hon vill få ut sin musik och bli uppskattad som sångerska och musiker.

– Sen är det också att eftersom bluesen är så mansdominerad så vill jag komma ut och visa att även tjejer hör hemma i den genren med att visa upp något nytt och något modernare, säger sångerskan som har en karaktäristisk hes röst med tyngd.

"En stämma som kan mäta sig väl med förmodade amerikanska förebilder", skriver Jefferson Blues Magasin i en recension.

Förutom pappa Kjell på trummor ingår även välkända namn som Surjo Benigh på bas, Jens Frithiof och Matte Gustafsson på gitarr i bandet. Medan Kjell med sitt band lirar en New Orleans-inspirerad blues har Tove tagit en annan plats i blueslandskapet.

– Det är mer bluesrock, lite rockigare men också mer groovy, förklarar hon.

– Vi kommer att bjuda på ös, och en trevlig kväll.